Konačno: U 2014. posao za 2.000 lekara i medicinskih sestara

Izvor: Press, 13.Mar.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačno: U 2014. posao za 2.000 lekara i medicinskih sestara

Državni sekretar ministarstva zdravlja Periša Simonović najavio je danas da će u ovoj godini oko 2.000 radnika biti zaposleno u zdravstvenim ustanovama i to uglavnom lekara i medicinskih sestara.
Simonović je pojasnio da je vladina komisija, koja daje saglasnost na popunu upražnjenih mesta, za ovu godinu dala saglasnost da se zaposli 1.115 radnika u zdravstvenim ustanovama, a da je kadrovska komisija Ministarstva zdravlja, RFZO i Batuta odlučila da to uglavnom budu lekari >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i medsicinske sestre.
Nemedicinsko osoblje, kako kaže, zapošljavaće se samo u onim ustanovama gde ne postoji nijedan pravnik, ekonomista ili informatičar za razvoj informacionog sistema.
- Postoji još jedna mogućnost da u okviru zdravstvenih ustanova, gde postoji nekoliko hiljada zaposlenih na neodređeno, jedan broj njih dobije ugovore na određeno - da se određeni broj zdravstvenih radnika prevede na ugovorene na račun sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja - rekao je Simonović.
On pojašnjava da će na taj način biti omogućeno da oko 2.000, uglavnom zdravstvenih radnika, budu zaposleni - ugovoreni u 2014. godini.
Simonović je dodao da je izmenama uredbe omogućen prelazak zaposlenih između ustanova koje su korisnici javnih sredstava.
- To znači prelazak iz jedne zdravstvene ustanove u drugu ili čak iz drugih ustanova u zdravstveni sistem. Neke ustanove sada imaju prekobrojne, a druge deficite zdravstvenih radnika - zaključio je Simonović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.