Kon: Važenje kovid propusnica 24 sata apsolutni minimum za usporavanje epidemije

Izvor: OkRadio.rs, 25.Okt.2021, 12:16

Kon: Važenje kovid propusnica 24 sata apsolutni minimum za usporavanje epidemije

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je uvođenje kovid propusnica koje bi važile 24 sata, „apsolutni minimum“ za usporavanje trenutne stope zaražavanja u Srbiji. Kon je kazao da primena propusnica samo posle 22 časa, kako je sada definisano, nije dovoljna da se postigne ozbiljnije poboljšanje trenutne epidemiološke situacije.   Epidemiolog je rekao da je protekle nedelje zabeleženo „blago“ povećanje procenta novih slučajeva infekcije i dodao da se „ne naslućuje neki pad oboljevanja“ s obzirom na predstojeći hladniji period i sezonu slava.   „Naredne dve nedelje će brojevi biti ovako visoki a imamo nepovoljan period pred nama. Jedini izlaz iz ove situacije je ubrzana vakcinacija...

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

"ZALAGAĆEMO SE DA KOVID PROPUSNICE VAŽE 24 SATA" Dr Kon: Situacija je loša, nije dovoljno samo preći na onlajn nastavu

Izvor: Blic, 25.Okt.2021

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je da će kovid propusnice posle 22 časa neće biti dovoljne. Kako je istakao, Krizni štab se na sednici zalagao, a i dalje se zalaže da se one uvedu u ugostiteljskim objektima tokom 24 sata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.