Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2020, 12:18

Kon: Porast broja zaraženih i ove i sledeće nedelje

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da se epidemiološka situacija u Srbiji i dalje pogoršava i da se očekuje povećanje broja zaraženih od koronavirusa ne samo danas, već cele ove i iduće nedelje.

Kon je za televiziju Pink rekao da najnovije rezultate, kada je bilo oko 340 zaraženih, treba posmatrati sa rezervom jer je broj posle vikenda uvek niži.

"Vrlo brzo, već danas, ćemo imati novi rekord. Neslavni, veći broj nego što je ikada do >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sada bio. Očekuje se da taj porast traje još ove nedelje i sledeće. Ako uspemo da ga usporimo, onda će i treće nedelje da ide taj porast, ali onda bi to bilo usporeno. Posle toga, nadam se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu", rekao je Kon.

Kako se navodi na sajtu te televizije, on je rekao da će se sa zaravnjenjem krive povećavati broj hospitalizovanih pacijenata i da celu Srbiju očekuje veoma ozbiljan period, naročito Beograd.

Prema njegovim rečima, država razmišlja o pooštravanju mera jer ne može sedeti skrštenih ruku u situaciji u kojoj se broj zaraženih bude povećavao.

On je ocenio da će epidemiološka situacija u Srbiji biti nešto bolja nego u ostatku Evrope, ali da se svakako očekuje porast broja obolelih i da su restrikcije nužne.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.