Kon: Očekujemo da sledeće nedelje više ne bude umiranja od COVID-19

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Maj.2020, 20:30

Kon: Očekujemo da sledeće nedelje više ne bude umiranja od COVID-19

Epidemiolog Predrag Kon rekao je danas da se broj obolelih od koronavirusa u Srbiji postepeno smanjuje, a da se tokom predstojeće, desete nedelje zdravstvene krize, očekuje da prestanu da se dešavaju smrtni slučajevi izazvani bolešću COVID-19.

On je za televiziju N1 rekao da se sledeće sedmice takođe očekuje da broj novozaraženih padne ispod jedan odsto testiranih, a da se tek od juna očekuje pretanak detektovanja zaraženih koronavirusom.

"Virus je i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u cirkulaciji... Od 12. nedelje očekujemo da broj zaraženih padne ispod 0,5 odsto od svih testiranih", rekao je Kon i ocenio da je opasnost od inficiranja 30 puta niži nego tokom perioda Uskrsa.

Kon je naveo da će nakon otvaranja aerodroma i međunarodnog saobraćaja doneti novi pravilnici koji će odrediti na koji način građani mogu samostalno da se testiraju na prisustvo koronavirusa, i po kojoj ceni.

Kon je potvrdio da je on na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama, kako sedi u kafeu sa spuštenom zaštitnom maskom, ali je objasnio da je razmak između stolova bio dva metra, da je poštovao sve preporuke, a da je masku skidao samo kada je pio kafu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.