Komunikacija sa Grenelom redovna

Izvor: B92, 07.Dec.2020, 21:15

"Komunikacija sa Grenelom redovna"

Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti kaže da će sporazum o ekonomskoj normalizaciji nastaviti da se primenjuje.

Hoti tvrdi da ima redovnu komunikaciju sa još aktuelnom američkom administracijom i Ričardom Grenelom, specijalnim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine, prenosi Kosovo Onlajn.

"Imamo redovnu komunikaciju, a imali smo je i u prošlosti, kako sa republikanskim, tako i sa demokratskim blokom. Potvrđeno je da će se i pored promene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << administracije sporazum potpisan u Vašingtonu 4. septembra primenjivati, na tome radimo svaki dan. Prošle nedelje smo imali sastanak sa Američkom razvojnom agencijom DFC, kako bismo identifikovali pitanja i oblasti u kojima treba da unapredimo saradnju", rekao je Hoti.

Dodaje je da je takozvano Kosovo izgubilo ritam, ali da naporno radi na viznoj liberalizaciji i slobodi kretanja.

"Što se tiče liberalizacije, znate da je izgubljen zamah. Sada radimo na tome da ubedimo države članice pojedinačno", kazao je on.

“U prethodnoj vladi smo radili sa Nemačkom, sada u ovoj vladi radimo sa Francuskom i Holandijom. Ministarka spoljnih poslova boravila je u Holandiji i sastala se sa ministrom spoljnih poslova. Što se tiče nas kao države i vlade, što je potvrđeno u izveštaju iz oktobra, mi smo ispunili sve uslove“, rekao je Hoti u Orahovcu, nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju osnovne i srednje škole.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.