Komunalna policija nije prekoračila ovlašćenje

Izvor: Beta, 25.Jan.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalna policija nije prekoračila ovlašćenje

BEOGRAD, 25. januara 2015. (Beta) - Načelnik Komunalne policije grada Beograda Nikola Ristić saopštio je u nedelju da je ta policija postupila u skladu sa ovlašćenjima prilikom privodjenja putnice gradskog saobraćajnog preduzeća na liniji 73 u Zemunu, koja nije imala kartu za prevoz.

Ristić je rekao da je A.S. (30) privredena 23. januara prilikom asistencije u kontroli putnika na liniji 73 u Zemunu, jer je odbila da da na uvid ličnu kartu nakon što se utvrdilo da nema adekvatnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << voznu ispravu, a zatim pokušala i da pobegne.

Komunalni policajci su nakon toga bili primorani da koriste sredstva prinude, a zatim i da je odvedu u policijsku stanicu u Zemunu, rekao je Ristić, a prenosi gradska služba za informisanje.

On je naveo da je A.S. puštena nakon što joj je utvrdjen identitet, kao i da će protiv nje biti pokrenuta prekšajna prijava za ometanje službenih lica u vršenju dužnosti, kao i prekršajni nalog zbog vožnje bez važeće vozne isprave.

Ristić je dodao da u "slučajevima kada gradjani odbiju da se legitimišu, policija uvek sumnja da su razlozi za to što već imaju problema sa zakonom, da su možda na poternici i da za njima policija već traga".

On je pozvao gradjane da kod sebe uvek imaju lična dokumenta, bez obzira da li se u gradskom prevozu voze u prekršaju, jer će u suprotnom biti privedeni u najbližu policijsku stanicu radi utvrdjivanja identiteta.

Takodje je podsetio da Komunalna policija ima ovlašćenje da od gradjana zahteva na uvid ličnu kartu radi provere identiteta kada uoče prekrišaj iz nadležnosti rada Komunalne policije i da je u ovom slučaju policija postupila u skladu sa zakonom.

Ristić je apelovao i da gradjani kupuju karte za gradski prevoz, jer je to njihova obaveza, kako bi se u buduće izbegle neprijatne scene.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.