Komunalci uskoro i u civilu!

Izvor: Mondo, 28.Jan.2016, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalci uskoro i u civilu!

Vlada Srbije usvojila je danas Nacrt izmena zakona o komunalnoj policiji, a gradonačelnik Beograda Siniša Mali je izjavio da će ta služba funkcionisati efikasnije i obezbediti veću sigurnost građanima.

Foto: Mondo/Goran Sivački

On je naglasio da su izmene zakona investicija u bolji i uređeniji Beograd.

Kako je saopštila Gradska uprava, jedna od glavnih izmena odnosi se na broj komunalnih policajaca.

Izmenama zakona, dodaje se, predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je i da poslove Komunalne policije mogu obavljati i komunalni policajci bez službene uniforme sa oznakama, ali samo po pisanom nalogu načelnika Komunalne policije.

Takođe, daje se i još jedno ovlašćenje Komunalnoj policiji koje se odnosi na traženje obaveštenja, što znači da je komunalni policajac u mogućnosti da od građana kao potencijalnih očevidaca, tj. lica koja su u prilici da daju podatke o određenom komunalnom prekršaju, traži obaveštenja za dalji rad, s tim da građanin nije u obavezi da pruži traženo obaveštenje.

Gradonačelnik Beograda je istakao da se građani često žale na komunalni nered, na divlje taksiste..., kao i da je važno da postoji dovoljan broj komunalnih policajaca, koji mogu da održe red u gradu.

"Do sada je 300 policajaca radilo u tri smene, tako da 100 ljudi na grad od dva miliona stanovnika jednostavno nije bilo dovoljno", rekao je Mali, a navodi se u saopštenju.

On je dodao da se gradska vlast zalaže za Beograd koji ide napred i koji je deo evropske porodice i da je zbog toga važno da imamo legislativu koja tome daje dobar okvir.

"Siguran sam i da će narodni poslanici uvideti važnost ovog nacrta zakona i da će ga usvojiti u toj formi", podvukao je Mali.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.