Komunalac Radovan na posao dolazi i neradnim danima!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalac Radovan na posao dolazi i neradnim danima!

KURŠUMLIJA- Verovali ili ne! Iz zahvalnosti što je pre dve godine dobio posao u Komunalnom preduzeću, Radovan Ivanović (27) iz Kuršumlije dolazi na posao i neradnim danima.

On je raspoređen da održava gradski park u kome sada teško može da se nađe i najmanji papirić, a da bi „njegov park“ bio uvek čist, Radovan dolazi na posao i van radnog vremena.

Ivanović potiče iz ekstremno siromašne porodice ali je ipak uspeo da završi srednju školu. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << posao dugo nije mogao da nađe.

-Pet-šest godina sam čekao na posao, bez nade da ću ga ikada dobiti. Ipak Komunalno preduzeće mi je pružilo priliku da radim i živim od svoga rada  Ja sam zahvalan zbog toga i zato se trudim da svojim radom opravdam poverenje koje mi je ukazano-kaže skromno Radovan ne ispuštajući metlu iz ruku.

Skromni mladić objašnjava da njemu nije teško da održava park a kad vikendom nema drugih obaveza, on prošeta do parka makar da pokupi otpatke.-Dolazim i neradnim danima. Nekad ostanem duže a nekad pokupim samo otpatke-kaže Radovan U obližnjim radnjama kažu da boljeg radnika nema u gradu i da je on pravi primer kako treba ceniti posao.-On nikad ne prestaje sa radom. Sakuplja otpatke, briše metlom staze, prazni kante. Kad to završi on obiđe sve lokale oko parka i isprazni korpe sa otpacima. Niko to od njega ne traži,  pa nam je često neprijatno-priča Milija Milenković, vlasnik menjačnice i dodaje da ponekad i ne primeti kad Radovan otvori vrata i isprazni korpu.Iako je po profesiji kuvar, Radovan Ivanović se ne nada da će pronaći posao u struci. Kaže da i ne traži, i da je sasvim zadovoljan poslom koji obavlja.

Direktor: Radovan je vredan radnik

Direktor Komunalnog preduzeća Vojimir Čarapić kaže da je Radovan Ivanović veoma marljiv radnik.-On radi u Sektoru javne higijene na održavanju čistoće u gradskom parku i veoma je marljiv radnik. Svoj posao obavlja savesno i sa voljom-kaže Čarapić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.