Komšije od ranog jutra nagrnule kod deda Pere: Beograđani na Zvezdari glasaju i pod ŠATOROM (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšije od ranog jutra nagrnule kod deda Pere: Beograđani na Zvezdari glasaju i pod ŠATOROM (FOTO)

Opština obezbedila peći na gas kako bi biračima bilo udobnije

Kod Petra Mladenovića, u njegovu kuću na Zvezdari, komšije već 20 godina dolaze da obave građansku dužnost, a ove godine u njegovom dvorištu su čak dva biračka mesta - 59 i 60.

Pročitajte i:

Pred njegovom kućom i u od snega očišćenom dvorištu u ulici Veselina Čajkanovića na Zvezdari je danas pre podne bila gužva, ali komšije strpljivo čekaju svoj red. Deda Pera nema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zamerke na ponašanje birača, kaže da su komšije pažljive prema njegovoj imovini.

- Super su, nemam reči, sve najbolje. Ovo je možda 15-20 put da sam ustupio kuću. Prvi put sam to uradio pre jedno 20 godina, za vreme Miloševića. Tako je to bilo, prvo sam ustupio jedan prostor, pa su me iz opštine zamolili da dam i drugi. Dozvolio sam, to su naši ljudi, komšije, kada sam dao jedan prostor, može i drugi - rekao je Mladenović.

Takođe, deda Pera je opštini Zvezdara preporučio i svoju sestru Nadeždu, koja takođe ustupa svoju kuću za izbore. I tako već šest godina. U dvorištu deda Perine sestre Nadežde Tanasković u Velikom Mokrom Lugu vlada velika gužva. Njena kuća je danas izborno mesto broj 54, jedno od svega tri u kraju.

Gužva je tolika da je opština postavila šator sa pećima na gas, kako bi biračima bilo udobnije, da ne moraju da se smrzavaju dok čekaju da ostvare svoje pravo. Baka Nadežda šestu godinu za redom besplatno za izbore ustupa svoju kuću, a kako je rekla, birači i komšije su pažljivi prema njenoj imovini.

- Nakon izbora moram malo da očistim kuću, ali to mi ne predstavlja nikakav problem – rekla je Nadežda Tanasković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.