Komšija Čavić

Izvor: Blic, 01.Sep.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšija Čavić

Znamo ko vas zanima, znamo! Čavić! - vikali su klinci s osmehom od uva do uva u beogradskom naselju Bežanijska kosa, gde je svetski vicešampion u plivanju delfin stilom na 100 metara nedavno dobio stan.

Ekipa „Pulsa” je posetila Čavićev komšiluk, a ceo kraj je ponosan na svog novog komšiju i svima je drago što je stan dobio baš ovde i što ga je uopšte dobio. Kažu, zaslužio je. A ni Čavić nije mogao da se doseli u bolji kraj. U tihom i mirnom kraju pored >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << onakvih komšija, zaštićen je kao beli medved. Sve same reči hvale... Svako bi poželeo takve susede. Ne daju oni da neko i pomisli da nešto loše o njemu kaže. Pa, iako su se u prvom trenutku obožavatelji i obožavateljke iz susedstva masovno okupljali oko njegovog ulaza, sada su puni razumevanja i jasno im je da čoveku treba i malo privatnosti, pa ga eventualno samo u prolazu pozdrave, a on im se uvek javi uz ljubazan smešak.

Uroš, Vladimir, Aleksa i Vuk obožavaju komšiju Čavića Foto: N. Milošević

Iako u kraju postoji nekoliko prodavnica, Čavić kupuje samo u jednoj piljari, i to u zgradi tik uz njegov ulaz. Kad ima vremena uvek proćaska sa prodavačicama, čak i pomogne ako nešto treba. Iako ga sa odskorašnjom devojkom Ivanom Đerisilo slabo viđaju, od brata Danijela se, kažu, ne odvaja. Danijel u poslednje vreme često kupuje gotova kuvana jela u „Urbanoj domaćici”, preko puta zgrade. Kako smo saznali, kladionicu za sada nije obilazio, kao ni prodavnicu auto-delova. Nadaju se oni, doći će jednom, da ga samo vide. Pa, dobro, prošlo je tek mesec i po dana od kada se Čavić doselio u kraj. Ima vremena...

Klinci iz kraja

- Svi smo se upoznali sa Čavićem! I dao nam je autogram! A pre neki dan smo se skupili ovde u parku i otišli kod njega! Ali nije bio tu... Otvorila nam neka žena i to nam rekla, i da dođemo malo kasnije. Ali, nismo više išli. Čavke je najbolji - pomalo razočarani, ali i dalje uzbuđeni pričali su Uroš, Vuk, Vladimir i Aleksa uglas.

„Kuvar” Dejan

- On nikada nije dolazio, ali njegov brat u poslednje vreme stalno dolazi i mogu vam reći da je jedno fino i kulturno dete. Kupuje uglavnom punjene paprike, pa pretpostavljam da to najviše i vole. Viđao sam i Milorada, ali samo u prolazu. Gledao sam pre neki dan scenu, okupili se klinci oko ulaza i čekaju ga. On valjda izlazio da baci smeće, šta li, pa je posle njih desetak poveo sa sobom gore u stan. I tako ja zezam jednog klinca pre neki dan. Kažem, e, ja imam sliku sa Čavićem. A on će meni, e, a ja sam mu bio u stanu! - priča Dejan iz „Urbane domaćice”.

Prodavačica Jasmina

- Moj partizanovac! Pa naravno da dolazi! Divan dečko. Ma, uvek je fin, ljubazan, nema šta... Kupuje uglavnom grickalice, čipseve i tako to. Samo, kad su mu došli ovi gosti, Amerikanci i Japanci, bogami, kupio je votku i viski. Pa, dobro, da počasti malo. Uvek popriča s nama kad ima vremena, pa i kad nema, kulturno se izvini i kaže da žuri. Deca ga obožavaju - priča Jasmina iz obližnje prodavnice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.