Komšić: Ne pozivam na oružje

Izvor: RTS, 21.Avg.2013, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komšić: Ne pozivam na oružje

Otcepljenje Republike Srpske od BiH neće biti dopušteno, rekao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić odbacujući optužbe da "poziva narod na optužbe".

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić odbacio je optužbe da "poziva narod na oružje", koje je na njegov račun izrekao srpski član BiH državnog vrha Nebojša Radmanović, ali je još jednom upozorio da otcepljenje Republike Srpske od BiH neće biti dopušteno.

"Kao što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je meni jasno da nema nasilnog ili 'mirnog' ukidanja RS, pogotovo mimo volje ljudi koji žive u njoj, nadam se da su konačno političari iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata shvatili težinu priča o otcepljenju i samostalnosti i eventualne posledice", piše u Komšićevoj izjavi koju prenosi agencija Hina.

Izjava je reagovanje naoptužbe na Komšićev račun koje je izrekao visoki funkcioner SNSD-a Nebojša Radmanović, kada je rekao da njegov hrvatski kolega iz Predsedništva BiH "poziva narod da se naoruža i uzme puške u ruke".

Radmanović je reagovao na Komšićev intervju koji je prošlog vikenda dao Oslobođenju, rekavši da će, u slučaju da predsednik RS i SNSD-a Milorad Dodik istraje u svojim planovima za otcepljenje tog entiteta, mnogi uzeti oružje i braniti državu BiH.

"Nema i neće biti niti nasilnog niti 'mirnog' otcepljenja RS. Ja sam samo rekao naglas ono što svi znaju i čega se svi plaše u ovoj zemlji", poručio je Komšić.

Na današnjoj konferenciji za novinare, Radmanović je rekao da "pretnju iznutra" predstavlja nedavna izjava predsedavajućeg tog tela Željka Komšića da će "svako kome je stalo do BiH uzeti oružje i braniti državu ukoliko bi RS pokušala da se otcepi".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.