Kompletna lista poslanika Za evropsku Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompletna lista poslanika "Za evropsku Srbiju"

BEOGRAD - Lista "Za Evropsku Srbiju - Boris Tadić" kompletirala je spisak poslanika za Skupštinu Srbije koji će danas biti predat Republičkoj izbornoj komisiji, rečeno je novinarima u strankama koje su na majskim parlamentarnim izborima nastupale na toj listi.

Listu čine poslanici Demokratske stranke, G17 plus, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpskog pokrata obnove i Sandžačko demokratske partije.

Na spisku budućih poslanika DS je 65 imena, od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je 19 žena, čime je ispoštovan zahtev da u skupštinskim klupama bude najmanje 30 odsto žena.

Na listi poslanika DS ovoga puta nisu funkcioneri stranke koji se sada nalaze na ministarskim ili drugim funkcijama, a bili su kandidati za poslanike, kao što su Dragan Šutavnovac, Dušan Petrović, Vuk Jeremić, Božidar Đelić, Milan Marković, Gordana Matković, Slobodan Milosavljević.

Na spisku poslanika nisu ni Dragan Đilas, Vida Ognjenovcih, kao ni Ružica Đinđić.

Među poslanicima G17 plus su Suzana Grubješić, Miloljub Albijanić i Vlajko Senić.

LSV će u novom sazivu imati šest poslanika, a predsednik stranke Nenad Čanak još nije odlučio da li će sesti u poslaničku klupu ili će mandat ustupiti nekom drugom.

SPO je među četvoro drugihe delegirao predsednika Vuka Draškovića, a slična je situacija sa Sandžačkm demokratskom partijom Mehe Omerovića .

Lista "Za evropsku Srbiju - Boris Tadić" osvojila je na parlamentarnim izborima 11. maja ukupno 102 skupštinska mandata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.