Kompletiran LIVE stage 10. Fresh Wave Festivala!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2022, 11:10

Kompletiran LIVE stage 10. Fresh Wave Festivala!

Jägermeister LIVE bina jubilarnog Fresh Wave Festivala, okupiće od 11. do 13. avgusta na mističnoj i jedinstvenoj banjalučkoj tvrđavi Kastel najtraženija regionalna muzička imena, a listi potvrđenih izvođača: Buč Kesidi, SENIDAH, Vojko V. Z++ i Kukus Klan sada se pridružuju i kompletiraju lineup Ajs i Timbe (Bad Copy) Krankšvester, Smoke Mardeljano i Grše!

Dva od tri iz sastava Bad Copy čine underground dio jednog od najuspješnijih i najuticajnijih hip hop sastava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na Balkanu. Ajs i Timbe su reprezent prljavog, beogradskog, hip hop zvuka, a njihov preoznatljiv stil kreirao je armiju fanova širom regiona. Originalnost. To je ono što ih čini nedokučivim za sve one koji bi htjeli da svijet bude uokviren, uredno složen i kategorisan u jasne okvire bez mogućnosti slobode izražavanja, fuzije i jedinstvenog muzičkog izraza. Njihovo izražavanje kroz muziku je nešto posebno.

Кrankšvester hip hop dvojac iz Osijeka vraćaju se na LIVE binu i ponovo će napraviti show za pamćenje! Poznati po vulgarnim, satiričnim i sarkastičnim tekstovima, muzički balansirajući na margini teatralnog uz evociranje žanrova plesne muzike i modernog zvuka. Regionalni su nosioci ovog žanra, koji sudeći po brojkama dobijaju sve više na značaju među festivalskom publikom, a pored ostalih obilježiće i ovogodišnju Live binu Fresh Wave festivala!

Grgo Šipek poznatiji pod imenom Grše hrvatski je tekstopisac i reper. Repom se počinje baviti krajem srednjoškolskog obrazovanja te s prijateljem Mateom Đonlićem poznatijim pod imenom ''Đona'' osniva grupu III. Čin. Tokom 2016. godine odlazi na rad u Njemačku i paralelno se priključuje grupi 6wild u kojoj provodi kraći period te od 2018. kreće sa svojom solo karijerom, a u narednoj godini osniva izdavačku kuću ''Blockstar Digital''. Kritičari mu predviđaju sjajnu karijeru, a stotine hiljada novih pregleda njegovih pjesama na YouTubeu nezaustavljivo se nižu iz dana u dan. Grše je HC reper, njegov izraz je tvrd, brz, agresivan i prožet old school beatovima. Rime su mu oslonjene najviše na socijalnu tematiku i surovi egzistencijalizam, iza kojih se nazire verbalna i intelektualna širina koja, stavljajući sebe u glavnu ulogu, iz prvog lica, teži tome da brutalno iskreno i s prljave ulice odgovori na izazove savremenog društva “inficiranog” drogom, oružjem, alkoholom, nasiljem i promiskuitetom.

To je rep! Nevjerovatna lirička vještina, prepoznatljiv flow, jasne i ubitačne rime uz tvrdi hip hop zvuk sa prljavim prizvukom ulice glavne su odlike muzičkog izraza Smoke Mardeljana, koji je rep poistovjetio sa životom i uvjerljivo ga živi i prenosi preko čitavog regiona! Dokaz tome su i mnogobrojne saradnje sa izvođačima širom regiona, a pojedine je krunisao i na svom albumu Znaš me, znam te iz 2015. Ja repujem iz 2017. i To je rep iz 2019. godine. Glavni akter Vice-ovog dokumetarca Ja repujem sam predstaviće sav raskoš svog talenta publici jubilarnog Fresh Wave-a!

Podsjećamo da su putem ticket servisa kupikartu.ba u prodaji Early Bird trodnevne festivalske ulaznice u ograničenom broju i po napovoljnijoj cijeni, namjenjene najbržim fanovima Fresh Wave Festivala, a povodom jubilarnog izdanja festivala vlasnicima trodnevnih ulaznica na raspolaganju je i to potpuno besplatno Fresh Wave Kamp!

Smješten uz bedeme tvrđave Kastel, na lijevoj obali rijeke Vrbas, festivalski kamp će, osim kompletne infrastrukture, gastro ponude, bara, DJ stage-a i debele hladovine ispod krošnji višegodišnjih Vrba i Platana, posjetiocima ponuditi i sadržaje na samoj rijeci, poput raftinga ili vožnje autohtonim i jedinstvenim, tradicionalnim Dajak čamcem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.