Izvor: Blic, 04.Jan.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompjuterska igrica sa volanom

Kompjuterska igrica sa volanom

Upravo je predstavljeno 'Suzukijevo' koncept vozilo 'uličnog trkača', koje po mnogo čemu podseća na automobile iz video-igrica. Ovaj japanski proizvođač se oduvek odlikovao originalnim dizajnom vozila i na osnovu toga je postizao značajne uspehe na različitim tržištima. 'Koncept S' je nastavak takve tradicije i treba da demonstrira kreativnost i tehnološku stručnost japanske kompanije. 'To je naša vizija dizajnerske i tehnološke budućnosti', >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kažu u 'Suzukiju'.

'Supermini', kako ga još zovu, dug je svega 3,65 m, a širok 1,73 m. Ima lak i snažan motor zapremine 1,6 litara. Ova 4V mašina napravljena je od aluminijumskih legura, a snaga se preko šestostepenog menjača prenosi na sva četiri točka. Unutrašnjost podseća na okruženja u kojima se nalaze igrači savremenih kompjuterskih igrica. Brzine se menjaju pomoću tastera smeštenih na polugi koja se nalazi na mestu gde je u drugim automobilima smešten menjač, a na isti način se uključuju ručna kočnica, brisači i drugi indikatori. Klima-uređaj i audio sistem kontrolišu se preko ekrana osetljivog na dodir, koji je smešten u centar kontrolne table.

Osim toga, 'Suzuki' kupcima nudi i napredni navigacioni sistem pomoću kojeg automobil sledi bilo koju putanju skinutu sa Interneta. Iako je prošle godine za Auto-šou u Parizu najavljen kao studija, 'koncept S' već dogodine počinje da se proizvodi u fabrici 'Mađar Suzuki', nedaleko do Budimpešte. Očekuje se da ova fabrika udvostruči proizvodnju koja trenutno iznosi oko 100.000 vozila godišnje.

Z. D. Lider u klasi

U sektoru snažnih, kompaktnih vozila, s pogonom na sva četiri točka, 'Suzuki' je oduvek bio jedan od lidera. Modeli 'samuraj', 'džimi', 'vitara' i 'grend vitara' su među najprodavanijim, a izdvajaju se u svojoj klasi po performansama, pouzdanosti i sigurnosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.