Kompjuter kanibala naveo policiju na grob dve nestale žene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2011, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kompjuter kanibala naveo policiju na grob dve nestale žene

BRATISLAVA -

Podaci koje je slovačka policija našla u kompjuteru pokojnog Mateja Čurka iz mesta Sokol na istoku Slovačke, optuženog za kanibalizam i pokušaj ubistva policajaca, navele su je na trag groba u kome su danas nađena dva ženska tela, bez nekih delova.

Jutros u šumi kraj mesta Kisak blizu Košica gde je policija uhapsila i teško povredila Čurka 10. maja kada je trebalo da se sastane sa jednim Švajcarcem koji je pristao da bude ubijen i pojeden, slovački >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << policajci našli su oltar i plitak grob prekriven folijom.

"Reč je o telima dve žene kojima su bili odrezani neki delovi tela. Ti delovi koji nedostaju odgovaraju onim fotografijama koje je Ccurko slao mejlom u Švajcarsku", kazao je danas na konferenciji za novinare šef slovačke policije Jaroslav Spišjak.

Ostaci jednog tela bili su nagi, dok je na drugom bila odeća i ona po rečima Spišjaka odgovara odeći u kojoj je nestala prošle godine studentkinja Lucija koja je pre svog nestanka tražila na internetu nekoga ko će je ubiti.

Spišjak vodeći računa o porodici te dve nestale devojke nije želeo da precizira morbidne detalje u kakvom stanju su nađena tela ni da li je Ccurko zaista pojeo odrezane delove.

"Saosećam duboko sa porodicama. Ne želim da o tome govorim", kazao je Spišjak novinarima.

Na mestu su nađena i užad i neka vrsta improvizovanog oltara sa cvećem.

Prvom slovačkom kanibalu, 43-godišnjem kompjuterskom programeru, za susede uzornoj glavi porodice, ocu dve maloletne ćerke, članu streljačkog kluba vojnih rezervista, slovačka policija ušla je u trag na osnovu dojave jednog Švajcarca.

On je odgovorio na poziv Čurka na internetu koji je tražio žrtvu koja pristaje da bude omamljena, bezbolno ubijena a da je Čurko zatim raščereči i pojede.

Švajcarac se sa Čurkom dogovorio, po svojim rečima misleći da je u pitanju vic, ali kada je shvatio da Slovak sve misli ozbiljno prijavio je to švajcarskoj policiji.

U saradnji sa Interpolom slovačka policija postavila je kanibalu zasedu a Švajcarca je igrao specijalac slovačke policije.

Kada je policija pokušala da ga uhapsi Čurko je izvukao pištolj i u pucnjavi teško ranio tog specijalca a on sam je izrešetan sa sedam metaka.

U bolnici je Čurko dva dana kasnije podlegao povredama, uprkos višečasovnoj operaciji i naporima lekara u Košicama da ga spasu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pronađena tela žrtava slovačkog kanibala

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2011

Podaci koje je slovačka policija našla u kompjuteru pokojnog Mateja Čurka iz mesta Sokol na istoku Slovačke, optuženog za kanibalizam i pokušaj ubistva policajaca, navele su je na trag groba u kome su danas nađena dva ženska tela, bez nekih delova.

Nastavak na Radio 021...

Slovački kanibal je već pojeo dve žene?

Izvor: SrbijaNet.rs, 18.Maj.2011, 00:30

Slovačka policija pronašla je danas grob sa posmrtnim ostacima dve žene, na osnovu informacija sa kompjutera slovačkog državljanina osumnjičenog za kanibalizam. Tela dve žene, najverovatnije Slovakinje, pronađena su isečena na komade u plitkom grobu u jednoj šumi

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.