Komisija procenjuje štetu u Obrenovcu

Izvor: RTS, 19.Jun.2014, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija procenjuje štetu u Obrenovcu

Četiri ekipe obilazile su danas stotinu kuća u Obrenovcu. Postavljen je novi kanalizacioni otvor. Ponovo radi lokalna televizija "Mag".

Vladine komisije za procenu šteta na kućama koje su potpuno uništene u poplavama u Obrenovcu, na teren su krenule oko devet sati.

Skoro stotinu kuća obilazile su četiri ekipe sa građevinskim inženjerom, geologom, geodetom. Građani su ih čekali u dvorištu, ispred ruševina.

"Komisija je napisala sve što treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napiše. Biće druga kuća, mora nova da se pravi, od ove stare nema ništa", kaže Dragan Krstić, čija je kuća potuno uništena u poplavama.

Neki komisiju i pomoć nadležnih još čekaju. Aleksandar Popović seća se poplava koje su Obrenovac pogodile 1981. godine.

"Žena mi je bila utopljena ovde. Ja sam dočekao i drugu poplavu - još crnju. Da li može ovde da se živi? Ja mislim da ne može. Sad, šta će država uraditi, ja ne znam. Ovo je jedini spas da se iseli na drugu neku lokaciju", kaže Popović.

Posle 35 dana, rešen je i jedan od najvećih problema opštine Obrenovac - postavljen je novi kanalizacioni kolektor.

"Mi ćemo moći da imamo kanalizaciju u punom kapacitetu, s obzirom na to da je taj kolektor, koji je bujica zdrobila, bio star nekoliko decenija. Možemo da kažemo da je sada kanalizacija u boljem stanju nego što je bila pre poplave", istakao je predsednik Opštine Miroslav Čučković.

Tokom popodneva počela je da radi i lokalna televizija Mag.

"Radićemo u improvizovanim uslovima, ali šta je - tu je. Najbitnije je da se obratimo našim gledaocima i pružimo im informacije", objašnjava Miroslav Paunović, vlasnik televizije Mag.

Kako se voda povukla, na banderama su osvanuli i novi oglasi. Situacija u Obrenovcu diktira poslovnu orijentaciju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.