Komesarijat odustao od prinudnih iseljenja u Ustaničkoj 244g

Izvor: N1 televizija, 02.Dec.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komesarijat odustao od prinudnih iseljenja u Ustaničkoj 244g

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić i radnici Komesarijata su u petak obišli sve stanove u Ustaničkoj 244g u kojima žive izbegličke porodice i započeli dogovore o rešavanju svakog od pojedinačnih slučajeva.

"Smatramo da je ovo pozitivan korak, jer je Komesarijat odustao od kolektivnog iseljavanja i posvetio se nalaženju najboljih rešenja uz procenu individualnog položaja svake od pogođenih porodica. Podsećamo da je prošle nedelje Komesarijat pokrenuo iseljenje svih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izbeglica iz Ustaničke 224g, kako bi u stanove u kojima oni žive uselio druge izbeglice", navodi se u saopštenju Združene akcije Krov nad glavom.

Komesar je na ranijem sastanku rekao da nijedna porodica neće biti izbačena na ulicu i obećao da dogovoreni obilazak neće biti zloupotrebljen za upad policije i izvršitelja u stanove, koje aktivisti Krov nad glavom i Kolektivne odbrane stanara štite neprekidno od ponedeljka 27. novembra.

Iz udruženja Krov nad glavom navode da su solidarnom akcijom odbranili stanare, kao i da je stvarno stanje u Ustaničkoj 244g dospelo u javnost, što je dovelo do toga da Komesarijat odustane od prinudnih iseljenja i pristupi traganju za alternativnim smeštajem.

"Nastavićemo da pratimo rad Komesarijata na svakom od pojedinačnih slučajeva, kako bi osigurali da se stambeni problemi reše u interesu svih ugruženih", stoji u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Komesarijat odustao od prinudnih iseljenja u Ustaničkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2017

Komesar za izbeglice Vladimir Cucić i radnici Komesarijata su u petak obišli sve stanove u Ustaničkoj 244g u Beogradu u kojima žive izbegličke porodice i započeli dogovore o rešavanju svakog od pojedinačnih slučajeva, prenosi N1. "Smatramo da je ovo pozitivan korak, jer je Komesarijat odustao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.