Komercijalnu banku napustio predsednik Izvršnog odbora

Izvor: Radio 021, 22.Apr.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komercijalnu banku napustio predsednik Izvršnog odbora

Komercijalna banka saopštila je danas da je predsednik Izvršnog odbora banke Ivica Smolić danas podneo ostavku na tu funkciju, posle 11 godina provedenih u toj finansijskoj instituciji.

"Nadam se da će novi menadžment u saradnji sa akcionarima nastaviti da uvećava vrednost kapitala banke, kako bi njena privatizacija planirana za 2017. godinu bila što uspešnija i donela što veće prihode akcionarima, među kojima je najveći Republika Srbija", rekao je Smolić ne navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << razloge svoje ostavke.

Sada već bivši predsednik IO banke zahvalio je klijentima na poverenju koje je Komercijalnu banku dovelo na mesto na kome se danas nalazi, a kolegama, zaposlenima, menadžmentu Komercijalne banke i akcionarima na saradnji i predanom radu bez kojih ovakvih rezultata ne bi bilo.

Komercijalna banka je vodeća banka po deviznoj štednji stanovništva i druga po učešću aktive u bankarskom sektoru u Srbiji. Ostvaruje profitabilnost i rast poslovanja koji su u poslednjih pet godina značajno iznad proseka bankarskog sektora u Srbiji, i ima tržišno učešće od 13 odsto. U 2014. godini banka je ostvarila rast obima poslovanja od 12 odsto u odnosu na 2013. godinu, u iznosu od 42,5 milijardi dinara.

Snažna vlasnička struktura Komercijalne banke ogleda se u akcionarima od kojih je najveći Republika Srbija sa udelom od 42,59 odsto, a zatim slede Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Međunarodna finansijska korporacija (IFC), nemački fond DEG i švedski fond Swedfund, navedeno je u saopštenju Informativne službe Komercijalne banke.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.