Komercijalna banka najtrgovanija, BELEX indeksi mešoviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2021, 20:35

Komercijalna banka najtrgovanija, BELEX indeksi mešoviti

Trgovanje akcijama Komercijalne banke doprinelo je danas porastu ukupnog prometa na Beogradskoj berzi u odnosu na utorak, dok su BELEX indeksi završili tgovanje s mešovitim rezultatima.

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 17,8 miliona dinara (159,1 hiljada evra).

Indeks najlikvidnijih akcija BELEX15 registrovao je oštar pad od 0,7 posto, na 752,82 poena, a BELEXlajn je ojačao za petinu procenta na 1.578,89 poena.

Za preferencijalnu akciju Komercijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banke ovo je bio uspešan dan, budući da je porasla za skoro 4,3 odsto, na 1.199 dinara, i zabeležila promet od 10 miliona dinara.

Među dobitnicima je bila i Naftna industrija Srbije s rastom cene od približno 1,0 posto, na 637 dinara, uz realizaciju od preko 1,9 miliona dinara, dok je preferencijalna akcija duvanske industrije "Filip Moris" zaključila trgovanje s dobitkom od 0,3 procenta, na 6.150 dinara, a isprometovana je za gotovo 1,9 miliona dinara.

Proizvođač i distributer tehničkih gasova Meser Tehnogas je pao za nešto manje od 0,4 procenta, spustivši se na 13.850 dinara, a istrgovan je za oko 0,2 miliona dinara.

Poljoprivredno društvo Omoljica je na MTP tržištu izgubilo skoro 3,1 odsto vrednosti, i zaključilo dan na 2.251 dinar, uz trgovanje u iznosu od nepunih 1,2 miliona dinara, dok se poljoprivredno preduzeće Borac iz Šurjana zadržalo na cenovnom nivou od 3.500 dinara, uz realizaciju od 0,8 miliona dinara.

Strani investitori su i danas bili prilično uzdržani. U ukupnom prometu na tržištu akcija imali su udeo od 3,96 posto, u kupovini 7,54 procenta a u prodaji gotovo da nisu učestvovali (udeo 0,39%).

Dve serije državnih obveznica Srbije, denominovane u evrima, ostvarile su ukupan promet od približno 0,8 miliona dinara (6.599 evra), pri čemu je svaka odnela polovinu od ukupnog iznosa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.