Komemoracija povodom smrti Predraga Simića

Izvor: Mondo, 22.Jan.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija povodom smrti Predraga Simića

Komemorativni skup povodom smrti profesora Fakulteta političkih nauka i diplomate Predraga Simića održan je danas na tom fakultetu u prisustvu porodice, prijatelja, saradnika, studenata i predstavnika diplomatskog kora.

Foto: Medija centar Beograd

Dekan FPN-a Ilija Vujačić rekao je na komemorciji da odlaskom Simića ostaje praznina ne samo za Fakultet već i za celu akademsku zajednicu Srbije, državu i društvo.

"Bio je erudita, intelekutalac, naučnik, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pedagog, miljenik medija, uvaženi član akademske zajednice, razborit i dostojanstven sagovornik", rekao je dekan FPN.

Vujačić je rekao da je Simić doprineo međunarodnoj saradnji Srbije, ali i podizanju ugleda FPN u regionu i svetu.

Ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro rekla je da je Simić za vreme mandata ambasadora u Francuskoj doprineo unapređenju dobrih odnosa dve zemlje koje je nastavio da razvija i po povratku u Srbiju.

Na komemorativnom skupu je pročitano i pismo saučešća ministra spoljnih poslova Slovačke Miroslava Lajčaka, koji je napisao da je Simić bio izuzetan čovek koji je svoj život posvetio modernizaciji zemlje i zalagao se za njen put ka EU.

Simić je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.

Komemoraciji su prisustvovali ambasadori Nemačke, Kine, Slovačke, Francuske, Turske, Irana, profesori, studenti, porodica i prijatelji.

Predrag Simić iznenada je preminuo 20. januara u Beogradu u 61. godini. Bio je ambasador u Francuskoj od 2005. do 2009. godine.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Oproštaj od Predraga Simića, erudite i intelektualca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2015

Predrag Simić, univerzitetski profesor i diplomata, sahranjen je na Novom groblju u Beogradu. Njegova iznenadna i prerana smrt veliki je gubitak za akademsku zajednicu, društvo i državu, poručeno je na komemorativnom skupu održanom na Fakultetu političkih nauka u Beogradu...Dekan Ilija Vujačić,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.