Izvor: B92, 19.Jan.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komemoracija Arkanu u Domu sindikata

U Velikoj sali Doma sindikata ispunjenoj do poslednjeg mesta u sredu je odrzana komemoracija Zeljku Raznatovicu Arkanu. Pred porodicom, clanovima Srpske dobrovoljacke garde i Stranke srpskog jedinstva, prijateljima, radoznalcima i ogromnim brojem novinara o Arkanu je govorio podpredsednik stranke i general Garde Borislav Pelevic, javlja B2-92. Pominjuci Raznatovicev ratni period, Pelevic je govorio o borbama u Hrvatskoj i Bosni u kojima su ucestvovali Arkanovi "Tigrovi" istakavsi posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akcije oko Banja Luke koja bi, po Pelevicevim recima, da nije bilo Arkana pala u ruke Muslimana. Pelevic je potom istakao da se Arkan bavio humanitarnim i sportskim radom zakljucivsi:

"Treba reci da se njegov zivot sastojao od tri aspekta - ratnickog - junackog - herojskog, sportskog i humanog. Ja sam siguran da ce svi oni koji su znali sta je on radio, njega posmatrati kao coveka koji je obelezio epohu - kao naseg novog Obilica".

Posle Pelevicevog govora, iz publike je o Raznatovicu poceo da govori Zoran Radovic, hirurg, koji je sa Srpskom dobrovoljackom gardom boravio na frontu. Njegove reci izgubile su se u huku ustajanja svih prisutnih, koji su na taj nacin pozdravili Raznatovicevu majku, suprugu i decu koji su krenuli ka izlazu. U publici su, pored clanova fudbalskog kluba "Obilic" izmedju ostalih primeceni i Vuk Bojovic, direktor Zooloskog vrta, Slobodan Ivanovic, vlasnik klinike Anlave, pevac Zoran Kalezic, knjizevnik Brana Crncevic, nekadasnji funkcioner SPO-a Miroslav Milutinovic, a neki novinari tvrde da su ispred Doma sindikata par trenutaka pre pocetka komemoracije vidjeni aktuelni i bivsi funkcioneri JUL-a, Zeljko Mitrovic i Aleksandar Vulin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.