Komandant iranskog Kudsa poručio Hamasu: Vaša braća su sa vama

Izvor: B92, 17.Nov.2023, 00:50

Komandant iranskog Kudsa poručio Hamasu: Vaša braća su sa vama

Glavni komandant iranskih snaga Kuds Esmail Kani rekao je da "Osovina otpora" i Teheran nastavljaju da podržavaju Hamas u njegovom ratu sa Izraelom u Gazi.

On je to poručio u poruci komandantima pomenute grupe, preneo je Rojters.

"Vaša braća su ujedinjena s vama i ’Osovina otpora’ neće dozvoliti neprijatelju da postigne svoje prljave ciljeve u Gazi i Palestini", naglasio je Kani.

Na taj način je Iran, koji svoje udružene oružane grupe širom Bliskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istoka naziva "Osovina otpora“, upozorio je Izrael na eskalaciju ako ne okonča agresiju u Pojasu Gaze.

Snage pod nazivom Kuds su produžena ruka moćne Iranske revolucionarne garde, koja kontroliše svoju savezničku miliciju u regionu, od Libana preko Sirije i Iraka do Jemena.

Tenzije u regionu su se rasplamsale od napada Hamasovih militanata na južni Izrael 7. oktobra, nakon što su, prema izraelskim podacima, provalili granicu između Gaze i Izraela, kada su ubili oko 1.200 ljudi i zarobili oko 240 talaca, uključujući i decu.

Kao odgovor, Izrael je pokrenuo vazdušnu, kopnenu i pomorsku ofanzivu u Gazi, u kojoj je poginulo više od 11.500 ljudi, od kojih su oko 40 odsto deca, prema palestinskom Ministarstvu zdravlja u enklavi koju vodi Hamas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.