Kolutovi od luka iz rerne

Izvor: N1 televizija, 16.Jul.2018, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolutovi od luka iz rerne

Jedna od omiljenih američkih grickalica u domaćoj varijanti.

Sastojci:

– 1 velika glavica crnog luka

– 500 ml kefira (može i jogurt)

– 2 belanca

– 40 g integralnog pšeničnog brašna

– 60 g kukuruznog brašna

– 30 g prezli

– 1/2 kašičice soli

– 1/4 kašičice bibera

– 1/4 kašičice aleve paprike

– oko 50 ml ulja

Priprema:

Luk >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << očistiti i iseći na kolutove. Kolutove razdvojiti u prstenove. Staviti ih u činiju i preliti kefirom tako da luk bude bar delimično potopljen. Ostaviti da stoji 4-5 sati ili preko noći.

Uključiti rernu na 220 °C. Veliki pleh od rerne obložiti papirom za pečenje (nije neophodno) i malo poprskati uljem. U jednoj činijici viljuškom umutiti belanca da samo malo zapene. U drugoj, široj, a plićoj činiji izmešati obe vrste brašna, prezle, so, biber i alevu papriku. Prstenove luka vaditi iz kefira, malo ocediti, umakati u belanca, pa u smesu od brašna tako da se oblože sa svih strana. Ređati ih na pripremljeni pleh i nastavite dok ne potrošite sav luk. Poređan luk poprskati sa uljem i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Nakon tog vremena izvaditi pleh, kolutove luka okrenite i pecite još 5-10 minuta. Vreme pečenja prilagodite svojoj rerni. Služiti čim se malo prohladi, tada su najukusniji.

Možete napraviti sos od kisele pavlake, kojoj dodajte malo domaćeg kečapa ili paradajz sosa, so i biber.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.