Kolumbijskim narko-bosovima najbliža balkanska mafija?

Izvor: B92, 04.Nov.2021, 09:05

Kolumbijskim narko-bosovima najbliža balkanska mafija?

Kolumbijska narko-mafijaška organizacija "Clan del Golfo", čiji je vođa Otonijel uhvaćen krajem oktobra, ima balkansku mafiju kao saveznika.

To je saopštila kolumbijska policija, i navela je da je balkanska mafija jedna od pet glavnih međunarodnih veza te narko organizacije.

"Ova zločinačka organizacija ima pet glavnih saveza za šverc kokaina na različitim geografskim širinama: u Meksiku, u kartelima Halisko Nueva Generasion i Sinaloa, u Evropi kalabrijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sicilijansku mafiju i mreže za trgovinu drogom na Balkanu", prenela je Radiotelevizija Crne Gore navode iz dokumenta kolumbijske policije koji je na konferenciji za novinare u sredu pročitao šef kolumbijske policije general Horhe Luis Vargas.

Vargas je objasnio da je iz Kolumbije i Centralne Amerike droga ubacivana u brodske kontejnere, koji su zatim prebacivani do Holandije i Španije, a odatle kopnom na Balkan.

Vođa "Clana del Golfo", Dario Usuga, zvani Otonijel, uhvaćen je 24. oktobra u regionu na severozapadu zemlje i trebalo bi uskoro da bude izručen u SAD.

Otonijel se smatra jednim od najopasnijih svetskih trgovaca narkoticima, a "Clan del Golfo" broji oko 3.500 ljudi, prema zvaničnim podacima kolumbijske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.