Kolumbijac isporučen vojsci SAD nakon kidnapovanja vojnika

Izvor: B92, 07.Maj.2023, 19:42

Kolumbijac isporučen vojsci SAD nakon kidnapovanja vojnika

Kolumbijac je isporučen Sjedinjenim Američkim Državama, gde se suočava sa optužbama da je omamio i kidnapovao dvojicu američkih vojnika.

Oni su bili privremeno razmešteni u Bogoti.

Džeferson Arango Kasteljanos, poznat pod nadimkom Hari Poter, koji je u petak izveden pred okružni sud na Floridi, sa saučesnicama je optužen da je drogirao dvojicu vojnika dok su gledali utakmicu u pabu u Bogoti marta 2020. godine, preneo je "Vašington tajms".

Arango >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vojnicima u pivo sipao anksiolitik rivotril iz grupe benzodiazepina, uz pomoć dve žene koje su saradjivale sa njim.

Kamere iz paba pokazuju kako vojnik pleše sa nepoznatom ženom, a drugi priča sa muškarcem u pabu oko 1.25, u vreme kada su Amerikanci već bili ošamućeni.

Na sledećem snimku oko 2.27, njih dvojica se teturaju dok pokušavaju da izađu iz paba, a onda izlaze sa osumnjičenima. Njih dvojica su izgubila svest, a potom su ih opljačkali, uzeli im kreditne i debitne kartice.

Nadzorne ulične kamere pokazuju da je Arango uzimao novac sa bankomata i kupovao stvari. Arango i saučesnice se terete za zaveru da napadnu međunarodno zaštićenu osobu, kidnpapovanje, napad i krađu. Ukoliko bude osuđen, može da dobije i doživotnu kaznu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.