Kolumbija: Pet žrtava u napadu naoružane grupe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2021, 18:42

Kolumbija: Pet žrtava u napadu naoružane grupe

Najmanje pet osoba, uključujući jednu tinejdžerku, ubijeno je na jugozapadu Kolumbije u poslednjem talasu napada naoružanih grupa.

U napadu koji se dogodio u nedelju povređeno je još šest osoba, preneo je BBC.

Vojni komandant okrivio je otcepljenu pobunjeničku grupu Kolonu Uriel Rendon za napad.

Vlada je pre pet godina potpisala mirovni sporazum sa levičarskim Revolucionarnim oružanim snagama Kolumbije (Fark), ali su se neki članovi Farka, koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu složili sa sporazumom, odvojili i nastavili da budu aktivni.

Vojni zvaničnici rekli su da su naoružani ljudi otvorili vatru na "javnom mestu" u ruralnom području kod grada Tumako.

Lokalni mediji izvestili su da je reč o diskoteci.

Na licu mesta poginule su dve osobe, a tri su kasnije preminule u bolnici.

Lokalni mediji izvestili su da je jedna od ubijenih 15-godišnja tinejdžerka.

General-major Alvaro Visente Perez iz kolumbijske vojske rekao je da je za napad odgovorna grupa disidentskih bivših pobunjenika Fark koji sebe nazivaju Kolonom Uriel Rendon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petoro poginulih u pucnjavi u Kolumbiji

Izvor: B92, 27.Sep.2021

Bogota -- Najmanje pet osoba, uključujući jednu tinejdžerku, ubijeno je na jugozapadu Kolumbije u poslednjem talasu napada naoružanih grupa...U napadu koji se dogodio u nedelju povređeno je još šest osoba, preneo je BBC...Vojni komandant okrivio je otcepljenu pobunjeničku grupu Kolonu Uriel Rendon...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.