Kolorado Springs: Sedam žrtava pucnjave, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo

Izvor: VOA, 10.Maj.2021, 01:20

Kolorado Springs: Sedam žrtava pucnjave, osumnjičeni napadač izvršio samoubistvo

Naoružani napadač otvorio je vatru na rođendanskoj zabavi u američkoj državi Kolorado, ubivši šestoro odraslih osoba pre nego što je izvršio samoubistvo, saopštila je tamošnja policija. Pucnjava se dogodila nešto iza ponoći, u noću između subote i nedelje, u području domova-prikolica na istočnoj strani Kolorado Springsa, dodala je u saopštenju policija. Policajci su na mestu događaja pronašli šest preminulih osoba i muškarca sa ozbiljnim povredama koji je kasnije preminuo u bolnici, objavio je lokalni Kolorado Springs gazeta. „Srce mi je slomljeno zbog porodica koje su izgubile nekog od voljenih – kao i zbog dece koja su ostala bez roditelja”, izjavio je Vins Niski – šef policije Kolorado Springsa. Naoružani napadač bio je partner jedne ženske osobe koja je prisustvovala rođendanskoj zabavi na kojoj su zvanice bile prijatelji, porodica i deca. Došao je na zabavu i otvorio vatru – pre nego što je pucao u sebe. Deca koja su prisustvovala oružanom nasilju nisu povređena i smeštena su kod rođaka, saopštila je policija. Identitet žrtava i osumnjičenog napadala nije saopšten, dok policija ukazuje da je motiv napada za sada nepoznat. Reč je o najtežem slučaju oružanog nasilja u Koloradu od kada je napadač u supermarketu u mestu Bolder, krajem marta, ubio deset osoba. Kolorado Springs, koji broji 465.000 stanovnika, posle Denvera je drugi grad po veličini američke države Kolorado.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kolorado: Sedmoro mrtvih u napadu na rodjendanskoj zabavi

Izvor: Beta, 10.Maj.2021

Naoružani napadač ubio je šest osoba na rodjendanskoj zabavi u američkoj državi Kolorado, a zatim izvršio samoubistvo, saopštila je policija.Napad se dogodio u noći izmedju subote i nedelje, u području domova-prikolica na istočnoj strani Kolorado Springsa, dodala je u saopštenju policija.Policajci...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.