Kolindine USTAŠKE ČIZME nisu jedini skandal: Vukovarom se orio poklič Za dom spremni

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2017, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolindine USTAŠKE ČIZME nisu jedini skandal: Vukovarom se orio poklič "Za dom spremni"

Predsednica Kolinda Grabar Kitarović poručila je da će biti potrebno još puno vremena da bi se Srbija i Hrvatska mogle smatrati prijateljskim zemljama

Uz prisustvo čitavog državnog vrha Hrvatske, Vukovarom se danas na obeležavanju Dana sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, orio ustaški poklič "za dom spremni".

Tom prilikom, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja se na manifestaciji pojavila u "zengama" - čizmama koje se najčešće povezuju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa pripadnicima hrvatskih paravojnih formacija - poručila je da će biti potrebno još puno vremena da bi se Srbija i Hrvatska mogle smatrati prijateljskim zemljama.

Pročitajte i:

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u čizme proizvedene u Borovu, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili pripadnici hrvatskih paravojnih snaga u Vukovaru, Kolinda je rekla da time "želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i bolja budućnost".

Kitarovićeva je takođe izjavila, komentarišući odnose Hrvatske i Srbije, da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

Jandroković iz Kolone sjećanja: Hrvatska želi da Srbija prizna istinu o agresiji na Vukovar! https://t.co/qndSO8n8Yp pic.twitter.com/OnUIHzWcay

— HDZ (@HDZ001) November 18, 2017

- Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati - rekla je Grabar Kitarović.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je danas da je od prošlogodišnje sednice vlade o Vukovaru postignuto puno.

Plenković: Puno smo učinili za Vukovar, a to ćemo konkretnim djelima nastaviti i u godinama pred nama! https://t.co/YvIG1oR2fc pic.twitter.com/y9KUYMchTW

— HDZ (@HDZ001) November 18, 2017

- Godinu dana nakon toga, možemo reći da smo puno toga ostvarili - od činjenice da se sprema novi zakon o razvoju Vukovara, da smo upravo doneli odluku da se za 50 posto sredstava poveća fond za razvoj Vukovara, dakle uglavnom namenjen privredi; projekti koji se odnose na komunalnu, vodnu infrastrukturu, na infrastrukturu grada. Hrvatska vojska se vratila u Vukovar - rekao je Plenković, prenosi HINA.

Dan kada su snage tadašnje JNA i Teritorijalne odbrane ušle u Vukovar i odatle potisnule hrvatske paravojne formacije, u Hrvatskoj se obeležava kao Dan sećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.