Kolinda: Za dom spremni je stari hrvatski pozdrav ali...

Izvor: B92, 04.Sep.2017, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolinda: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav ali...

U jeku rasprave o tabli sa ustaškim pozdravom u Jasenovcu, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

U razgovoru za RTL, upitana treba li konkretno pozdravu "Za dom spremni" reći ne u javnom prostoru, pa čak i kad se govori o samom grbu udruženja HOS, Kolinda je rekla kako je njen stav o tom pitanju jasan.

"Moj stav o pozdravu 'Za dom spremni' je jasan. On je stari hrvatski pozdrav, ali je nažalost kompromitovan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za vreme ustaških dana", rekla je hrvatska predsednica, prenosi zagrebački portal "Indeks"..

"O tome ne bih donosila sud, ja nisam istoričar i imam svoj stav, volela bih da se u Hrvatskoj dogovorimo i da konačno postavimo neke standarde, ako je moguće i zakonske okvire oko svih simbola totalitarnih režima. To su jednostavno pitanja koja dele hrvatski narod, a nama podele u ovom trenutku zaista nisu potrebne. Moj program utemeljen je na zajedništvu, mislim da malo previše razgovaramo o ideološkim pitanjima, da se moramo usredsrediti na egzistencijalna pitanja, a kad je reč o tabli, nemojmo izgubiti iz vida da je njeza primarna intencija bila pijetet prema jedanaestorici mladića koji su izgubili svoj život braneći Hrvatsku", rekla je predsednica Hrvatske.

Pročitajte još:

U Hrvatskoj vri zbog "Za dom spremni", pokrenuta lavina

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grabar-Kitarović: "Za dom spremni" je stari hrvatski pozdrav

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Sep.2017

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav koji je kompromitovan za vrijeme ustaških dana...Komentarišući činjenicu da je tabla sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni" postavljena na mjestu koncentracionog logora u Jasenovcu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.