Izvor: Blic, 06.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko malo možemo da radimo

U vreme samoupravljanja u bivšoj SFRJ među radnicima velikih giganata bila je poznata sledeća krilatica: „Ne mogu oni nas tako malo da plate, koliko mi malo možemo da radimo". Poslanici novog saziva Skupštine Srbije izgleda su dodatno razvili ovaj princip i jasno nam poručuju: „Ne mogu tako puno da nas plate, koliko mi malo možemo da radimo".

Jer kako drugačije objasniti da su poslanicima za prošli mesec uredno isplaćene plate od 1.600 do 2.000 evra samo za jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (neuspešan) dan rada u skupštinskim klupama.

Reporter „Blica" je pročešljao ove nedelje holove i kancelarije Skupštine i u njima zatekao samo četiri poslanika koji redovno dolaze na posao. Ostalih 246 retko svrate, eventualno da podignu platu ili ručaju u jeftinom skupštinskom restoranu. Pravdaju se da Skupština nije konstituisana i da pravog posla zapravo i nema. „I drugi ništa ne rade, pa primaju plate. Što njih ne jurite, nego nas poslanike", poručuju.

Umesto socrealističkih parola, izgleda je za razrešenje problema u Skupštini moguće primeniti samo onu staru srpsku izreku - o motki.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.