Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje

Izvor: Danas, 26.Mar.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje

Getty ImagesAko pojedete samo dva jajeta dnevno, značajno povećavate rizik od kardiovaskularnih bolesti Stručnjaci godinama debatuju da li su jaja zdrava ili ne. Deluje da odgovor zavisi od toga koliko ih nedeljno pojedemo – to je pokazala nova medicinska studija, objavljena u stručnom časopisu „Jama“. Rezultati su pokazali da samo dva jajeta dnevno mogu da […] Članak Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Koliko jaja možemo da pojedemo, a da ne ugrozimo zdravlje

Izvor: B92, 26.Mar.2019

Nova studija objavljena u časopisu "Jama" pokazuje da preterana upotreba ove namirnice može izazvati probleme sa krvnim sudovima ili infarkt. Međutim, postoji li magični broj?..Stručnjaci godinama debatuju da li su jaja zdrava ili ne...Deluje da odgovor zavisi od toga koliko ih nedeljno pojedemo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.