Koliko daleko ste spremni da odete za povišicu?

Izvor: Press, 14.Jul.2014, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko daleko ste spremni da odete za povišicu?

Prema anketi LinkedIna koja je sprovedena na 11.500 ljudi širom sveta, generacija Y, u koju spadaju oni rođeni od 1980 – 2000. godina, neće dopustiti nikome da stane na put njihovog uspeha, a posebno prijateljima sa posla.
Čak 68 odsto ispitanika uzrasta od 18-24 godine reklo je da bi žrtvovalo prijateljstvo sa kolegom, ako bi to značilo da će biti unapređeni. S druge strane, takozvana baby boomers generacija, koja danas ima od 55-65 godina, tvrdi da ovu opciju nikada ne bi ni razmotrila i to tvrdi čak 62 odsto ove generacije.

 
Pripradnici generacije Y dokazali su se kao nelojalni poslodavcima, a sada kako stvari stoje, i kao nelojalni jedni prema drugima. Istraživanje koje je sproveo LinkedIn ukazuje dalje da ova generacija prijateljstva na poslu posmatra isključivo funkcionalno. Tako trećina ispitanika smatra da im druženje sa kolegama pomaže u napredovanju u poslu, dok to misli samo pet odsto starije generacije. Oko 30 odsto ispitanika istaklo je da ih prijateljstva na poslu podstiču na produktivnost, a gotovo polovina da ih ovakve veze motivišu.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.