Koliko će zarađivati pokrajinski poslanici?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2011, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koliko će zarađivati pokrajinski poslanici?

NOVI SAD -

Prema Predlogu budžeta Skupštine Vojvodine za iduću godinu, najveću bruto godišnju zaradu u iznosu od 3,1 milion dinara imaće predsednik pokrajinskog parlamenta, dok će među ukupno 138 zaposlenih najmanju platu dobiti kurir-dostavljač, svega 592.000 dinara.

U dokumentu, koji je ove sedmice usvojio skupštinski Odbor za administrativna i mandatna pitanja, navedeno je da su planirani bruto iznosi zarada izabranih ili imenovanih osoba na stalnom radu u vojvođanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << skupštini, kao i zaposlenih u skupštinskoj stručnoj službi linearno uvećani za 3,2 odsto u odnosu na ovogodišnje.

Ukupan iznos novog budžeta pokrajinske skupštine trebalo bi da bude 865,3 miliona dinara, od čega je 324,1 milion planiran za izvršne i zakonodavne organe, odnosno izabrana ili imenovana lica u Skupštini, dok je za zaposlene u skupštinskoj službi planirano ukupno 110,6 miliona dinara.

Pošto je iduća godina izborna, prema tom predlogu će od ukupnog iznosa skupštinskog budžeta za Pokrajinsku izbornu komisiju biti izdvojeno 430,6 miliona dinara.

Za zarade "funkcionerskog" dela zaposlenih u pokrajinskom parlamentu - predsednika, četiri potpredsednika, 11 predsednika skupštinskih odbora, 40 poslanika na stalnom radu, kao i sekretara Skupštine i njegovog zamenika - planirano je ukupno 107 miliona dinara.

Predsednik Skupštine Vojvodine, s najvišim ukupnim koeficijentom 13,3, trebalo bi da bude isplaćena godišnja bruto zarada od 3,14 miliona dinara, a sleduje mu i poslanički dodatak koji iznosi 35 odsto od plate predsednika skupštinskog odbora, koji je na stalnom radu u Skupštini.

Ukupan godišnji iznos predviđen za poslaničke dodatke je 109,9 miliona dinara, a, kako je navedeno u obrazloženju tog predloga, pravo na tu prinadležnost u stalnom mesečnom iznosu imaju svi poslanici bez obzira na to da li obavljaju funkciju predsednika, potpredsednika ili su na stalnom radu u Skupštini.

Među ukupno 120 poslanika Skupštine Vojvodine, oni koji nisu na stalnom radu u parlamentu dobijaju poslaničke dodatke u procentualnom iznosu po utvrđenom kriterijumu.

Posle predsednika Skupštine, najviše bruto plate imaće četvoro potpredsednika i to od 2,6 do 2,8 miliona dinara godišnje, a u grupi najplaćenijih su i 11 predsednika skupštinskih odbora na stalnom radu u parlamentu, sekretar Skupštine i njegov zamenik. a raspon njihovih godišnjih zarada je od dva do 2,3 miliona.

Za ostalih 40 "običnih" poslanika na stalnom skupštinskom radu predviđene su godišnje bruto plate od 1,43 do 1,64 miliona dinara plus odgovarajući poslanički dodatak za obavljanje poslaničke dužnosti.

U skladu sa odgovarajućom skupštinskom odlukom planirano je da iduće godine budu još tri poslanika na stalnom radu, s prosečnim koeficijentom od 6,24.

Za plate, dodatke i naknade za ukupno 80 zaposlenih u Službi Skupštine Vojvodine planiran je ukupan iznos od 83 miliona dinara, a najveće zarade u tom "tehničkom" ogranku imaće pomoćnik sekretara Skupštine, tri savetnice predsednika Skupštine i ostalih 20 savetnika raznih kategorija.

Njihove godišnje bruto plate iznosiće od 1,54 do 1,92 miliona dinara, dok će, prema predlogu budžeta, najmanja primanja ostvariti kuriri-dostavljači, viši referenti i daktilografi, od 594.000 do 734.000 dinara.

Iduće godine 12 zaposlenih u skupštinskoj službi stiču jedan ili oba uslova za odlazak u penziju, a za otpremninu svakom od njih sleduje po 164.000 dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZARADA PREDSEDNIKA SKUPŠTINE VOJVODINE 3,1 MILION DINARA

Izvor: Kurir, 24.Sep.2011

NOVI SAD - Prema Predlogu budžeta Skupštine Vojvodine za iduću godinu, najveću bruto godišnju zaradu u iznosu od 3,1 milion dinara imaće predsednik pokrajinskog parlamenta, dok će među ukupno 138 zaposlenih najmanju platu dobiti kurir-dostavljač, svega 592.000 dinara...U dokumentu, koji je ove...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.