Izvor: Nezavisne Novine, 15.Dec.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolegij Predstavničkog doma pokušava okupiti poslanike

SARAJEVO – Borjana Krišto, predsjedavajuća Predstavničkog doma BiH, pomjerila je za pola sata nastavak sjednice koja je prekinuta jutros oko 4 sata kako bi obezbijedila kvorum za nastavak sjednice.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da nastavi sjednicu raspravom o zahtjevu Doma naroda za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, koji je sačinio Hrvatski narodni sabor (HNS).

Dom naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << usvojio je ovaj zakonski akt početkom maja, na prijedlog hrvatskih delegata.

Predloženim izmjenama i dopunama reguliše se izbor hrvatskog i bošnjačkog člana Predsjedništva BiH iz Federacije BiH (FBiH), te sprovode odluke Ustavnog suda BiH o izboru delegata u Domu naroda FBiH i izborima u Mostaru.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Nezavisnog bloka Salko Sokolović, Senad Šepić i Sadik Ahmetović.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.