Kolege o Mići Orloviću

Izvor: RTS, 14.Feb.2013, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolege o Mići Orloviću

Uvek tačan, šarmantan, duhovit, neposredan, profesionalac, sinonim za savršenu dikciju - tako o Mići govore voditeljski i urednički velikani koji su obeležili medijsku scenu bivše SFRJ. Komemoracija povodom smrti biće u ponedeljak u 12 časova u galeriji RTS-a, a sahrana u utorak u 13.30 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Vest o smrti doajena naše kuće, Miće Orlovića, izazvala je reakcije ne samo u Srbiji, već i u regionu. Mićine kolege, ali i prijatelji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su sa njim pravili prve televizijske korake, govorili su o jednom od najpoznatijih TV lica. Miloje Mića Orlović, koji je preminuo u sredu u 79 godini, biće sahranjen u utorak, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Prvo informativni program, pa onda zabavni - novi korak u istoriji Televizije Beograd, ali i Miće Orlovića. Sa erom kvizova sedamdesetih godina, nastaju i simboli jugoslovenske televizije. Mića Orlović i Oliver Mlakar.

"Mi nismo bili samo saradnici, nego baš prijatelji, kroz taj posao smo se zbližili, doživljavali smo i ugodne trenutke, i stresove raznorazne, jer su ti programi u to vreme emitovani uživo i trebalo je biti u istinu puna koncentracija. Kroz takve nekakve situacije onda se stvaraju i malo posebna prijateljstva", kaže Mlakar.

Uvek tačan, šarmantan, duhovit, neposredan, profesionalac, sinonim za savršenu dikciju - tako o Mići govore voditeljski i urednički velikani koji su obeležili medijsku scenu bivše SFRJ.

"Kada su u pitanju voditelji, na jugoslovenskoj televiziji definitivno dva imena stoje iznad svih ostalih. To su Mića Orlović i Oliver Mlakar.  On je uspeo dignuti sve ono što TV voditelj mora imati kad ulazi kroz ekran nekome u stan", kaže Aleksandar Zalepugin, novinar i urednik Televizije Zagreb.

Mića je bio voditelj i velikog broja muzičkih festivala.

"Sećam se to te sigurnosti, šarma, koji je on imao kada bi nastupio na javnoj priredbi, jer je prosto bilo nezamislivo nekada da se u Beogradu neki krupni događaji zabavnog karaktera ili drugog odvija, a da Mića Orlović nije jedan od voditelja", kaže TV autor Rajko Cerović.

Komemoracija povodom smrti Miće Orlovića biće u ponedeljak u 12 časova u galeriji RTS-a, a sahrana u utorak u 13.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.