Kolaps u Beogradu - kilometarska kolona i na auto-putu Miloš Veliki VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 29.Apr.2021, 14:32

Kolaps u Beogradu - kilometarska kolona i na auto-putu Miloš Veliki VIDEO/FOTO

Da je praznična euforija već počela, može se videti po ulicama naše prestonice, gotovo svi ključni pravci su zakrčeni.

Neradni dani počinju od sutra 30. aprila i trajaće i u ponedeljak 3. maja i u utorak 4. maja.

Stanovnici Beograda su uveliko pohrlili u svim pravcima, pa su tako i nastale gužve u većini delova grada.

Velike gužve zabeležene su na mostu Gazela u pravcu ka centru grada, a saobraćaj na Slaviji je u totalnom zastoju. Gužve ima i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Takovskoj ulici, takođe u pravcu ka centru grada.

Saobraćaj je znatno usporen i na Autokomandi, na Bulevaru Mihajla Pupina, Brankovom mostu i na Beogradskom sajmu.

Takođe, veća gužva je zabeležena i na auto-putu u oba pravca.

Upozoravamo da se velike gužve očekuju sve do kraja dana, zato dobro organizujte svoje vreme, a mi ćemo svakako nastaviti da vas izveštavamo i o stanju na putevima.

Usled spojenih prvomajskih i uskršnjih praznika, na stotine građana uputilo se da pet neradnih dana provede u nekom od turističkih centara u Zapadnoj Srbiji.

To je već u popodnevnim satima napravilo ogromne gužve u saobraćaju na autoputu Miloš Veliki, što je uslovilo formiranje kolone na naplatnoj rampi u Preljini dugačke nekoliko kilometara.

"Od Beograda do Čačka putovao sam oko sat vremena i sada ovde u Preljini čekam preko sat vremena. Opet ista situacija kao što se desilo u februaru. Krenuli smo ranije, kako bi izbegli gužvu, ali ništa nije vredelo. Zakovani smo u koloni", rekao je u za RINU Ivan Jovanović iz Beograda.

U koloni se nalazi i nekoliko šlepera, a vozila su mahom beogradskih registarskih oznaka. U suprotnom pravcu iz Čačka ka Beogradu jako je mala frekvencija saobraćaja.

MUP Srbije uputio apel svim građanima Srbije pred predstojeće praznike.

Kako se navodi u saopštenju prosleđenom medijima, Uprava saobraćajne policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika budu odgovorni, poštuju saobraćajne propise i ne sedaju za volan pod dejstvom alkohola.

Veliki broj naših sugrađana je odlučio da predstojeće praznike provede van Beograda o čemu svedoče brojne fotografije na kojima se vidi veći broj vozila na ulicama prestonice.

Takođe, naši čitaoci javljaju da je zabeležena ogromna gužva na uključenju iz Požege na auto-putu "Miloš Veliki", dakle, iz pravca Ovčar banje, kao i na brojnim drugim pravcima.

Povećan je broj vozila u smeru ka Novom Beogradu, kao i prema Nišu. Takođe ogromne su gužve kako na Brakovom mostu, tako i na Gazeli, ali i u Kneza Miloša, javlja reporter Prve televizije.

Slična situacija je i na Auto-komandi gde su se stvorile ogromne kolone, kako prema Južnom bulevaru, tako i prema Ustaničkoj.

Saobraćajna policija reguliše saobraćaj, ali uprkos tome gužva je u celom gradu, tako da se vozačima savetuje dodatni oprez i strpljenje.

Šta je reporter zabeležio na licu mesta, opširnije pogledajte u video-prilogu.

Kroz naplatnu stanicu Beograd u Vrčinu danas do 15 časova prošlo je 40 odsto više vozila nego što je uobičajeno, a JP "Putevi Srbije" je preduzelo mere da tokom praznika ne bude gužvi, izjavio je šef odseka za naplatu putarine Zoran Janković.

Saobraćaj na izlazu iz Beograda je pojačan, ali vozila prolaze kroz naplatnu stanicu bez ikakvog zadržavanja.

"Do kraja dana očekujemo da će kroz naplatnu stanicu ka Nišu proći više od 30.000 vozila. Intenzivirali smo rad na naplatnim stanicama. Svi kanali za naplatu putarine biće otvoreni 24 sata bez minuta pauze i povećan je broj inkasanata kako bi se obezbedio nesmetan promet vozila zbog pojačanog intenziteta saobraćaja u Srbiji", rekao je Janković.

Dodao je da će inkasanti, ako bude zadržavanja, ručno deliti vozačima kartice za naplatu putarine kako bi se ubrzao protok saobraćaja kroz naplatne stanice.

- Preporučujemo vozačima da koriste elektronsku naplatu putarine koja omogućava prolaz kroz stanicu bez zaustavljanja - rekao je Janković.

Iz Auto-moto saveza Srbije kazali su da je najveće zadržavanje u Preljini.

"Zadržavanje na naplatnoj rampi Preljina je trenutno oko 75 minuta. Saobraćaj je usporen u Čačku i velika je gužva. To je ujedno i najkritičnija tačka u Srbiji kad je saobraćaj u pitanju", kažu iz AMSS i dodaju da na ostalim auto-putevima nema većih zadržavanja osim na obilaznici oko Beograda i na Bubanj potoku.

Podsetio je da se učesnici u saobraćaju preko portala na auto-putevima i mobilne aplikacije "Puteva Srbije" mogu informisati u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, radovima na putu i drugim uslovoma koji utiču na odvijanje saobraćaja u Republici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.