Kolaps na ulicama, obračun policije i građana: Vodeni topovi, tuče, više povređenih FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 25.Jul.2023, 09:39

Kolaps na ulicama, obračun policije i građana: Vodeni topovi, tuče, više povređenih FOTO/VIDEO

Izraelska policija sukobila se s demonstrantima nakon što je parlament usvojio zakon kojim se ograničavaju ovlašćenja Vrhovnog suda.

Veliki broj građana protestuje jer je Kneset usvojio predlog zakona o reformi pravosuđa koju je predložio premijer Benjamin Netanijahu.

Desetine demonstranata u Izraelu je uhapšeno tokom noći u Jerusalimu.

Policija u Jerusalimu i Tel Avivu koristila je i vodene topove sa "smrdljivom vodom" kako bi rasterala demonstrante >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su blokirali auto-puteve, a snimci pokazuju brutalan obračun policije sa demonstrantima.

Policajci su pokušali da uklone demonstrante sa ulice, ali su se neki vezali lancima za zaključavanje bicikala.

Uz pomoć vodenih topova, uspeli su da odblokiraju glavnu saobraćajnicu u Tel Avivu oko sat posle ponoći po lokalnom vremenu.

Tri osobe su lakše povređene kada je automobil juče naleteo na okupljene demonstrante u Izraelu koji protestuju zbog usvajanja sporne reforme pravosuđa.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da će se vladajuća koalicija narednih dana obratiti opoziciji kako bi se obnovili razgovori o spornoj reformi pravosuđa koju je Kneset danas usvojio.

Netanijahu je naglasio da je do poslednjeg trenutka pokušavao da postigne kompromis sa opozicijom, ali da je, prema njegovim rečima, opozicija odbila svaku ponudu. On je dodao da će se razgovori nastaviti i tokom letnje pauze u Knesetu, pa čak i do novembra, prenosi Džeruzalem post.

"Možemo da nastavimo da se svađamo i prepiremo, ali takođe možemo da razgovaramo i da se dogovorimo", rekao je izraelski premijer u video-obraćanju.

Poručio je da nijedna strana neće preuzeti Vrhovni sud.

"To ne sme da se dogodi. To se neće desiti dok smo mi na vlasti", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.