Kolačići od smokava

Izvor: N1 televizija, 24.Avg.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolačići od smokava

Ove ukusne kolačiće sa smokvama ćete vrlo brzo napraviti. Prijatno!

Sastojci:

- 20-ak očišćenih smokava

- 150 g višenamenskog brašna

- 150 g samlevenih zobenih pahuljica

- 2 jaja

- 75 g maslaca

- 120 g šećera ili prirodnog zaslađivača

- 1 prašak za pecivo

- 1 kašičica cimeta

- prstohvat soli

- 2 dl soka od limuna, sveže isceđenog

- 1 kesica želatina >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << (po potrebi)

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C. U posudi izmešati maslac i 100 g šećera ili zaslađivača dok se ne sedine. Zatim dodati jaja i vanilu i mešati 4-5 minuta.

U drugoj posudi izmešati brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet i so. Dodati sastojke u prethodno napravljenu smesu i dobro izmešati. Kalup za mafine podmazati uljem i staviti po 1 kašičicu testa. Lagano pritisnuti svaki mafin da se stvori rupa. Peći 15-20 minuta dok testo ne porumeni. Izvaditi kolačiće i dok su još vrući u kalupu nauljiti staklene čaše sa spoljne strane i pritisnuti ih u svaki kolačić. Ostaviti da se hladi 15-ak minuta.

Za to vreme u blenderu izmešati polovinu količine smokava. Zagrejati 20 g šećera ili zaslađivača i sok od limuna pa dodati smokve. Mešati dok se ne dobije sirupasta smesa, a po potrebi dodati želatin. Ostale smokve očistiti i iseći na pola. Izvaditi čaše iz kolačića, kao i kolačiće iz kalupa. Napuniti ih sirupom od smokve i staviti polovinu smokve kao na slici. Rashladiti u frižideru oko 2 sata pre posluživanja.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.