Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kolač od badema, limuna i maka

Ako ste redak srećnik kome je rodio limun iz saksije onda bi ga trebalo iskoristi i napraviti ovaj osvežavajući kolač.

Odvojite žumanca od belanaca, u belanca dodajte prstohvat soli i ulupajte čvrst sneg. Žumance umutite sa šećerom. U drugoj posudi pomešajte sve suve sastojke - brašno, bademe, prašak za pecivo, mak i limunovu koricu.

Dodajte im smesu od žumanaca, maslac, limunov sok i mleko. Mešajte dok ne dobijete ravnomernu smjesu. Tek na kraju umešajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i sneg od belanaca. Kratko mešajte pa izlijte u kalup za torte, namašćen i posut brašnom.

Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite pre serviranja.

Napomena: Ovaj kolač je umereno sladak, što ističe svežinu limuna i ukus maka. Ipak, ako ste sladokusac, razmislite o povećanju doze šećera.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.