Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Kolač od badema, limuna i maka
Ako ste redak srećnik kome je rodio limun iz saksije onda bi ga trebalo iskoristi i napraviti ovaj osvežavajući kolač.
Odvojite žumanca od belanaca, u belanca dodajte prstohvat soli i ulupajte čvrst sneg. Žumance umutite sa šećerom. U drugoj posudi pomešajte sve suve sastojke - brašno, bademe, prašak za pecivo, mak i limunovu koricu.
Dodajte im smesu od žumanaca, maslac, limunov sok i mleko. Mešajte dok ne dobijete ravnomernu smjesu. Tek na kraju umešajte >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i sneg od belanaca. Kratko mešajte pa izlijte u kalup za torte, namašćen i posut brašnom.
Pecite oko 45 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Ohladite pre serviranja.
Napomena: Ovaj kolač je umereno sladak, što ističe svežinu limuna i ukus maka. Ipak, ako ste sladokusac, razmislite o povećanju doze šećera.
Nastavak na Vesti-online.com...