Koks: Svi smo postali žrtve dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2018, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koks: Svi smo postali žrtve dolara

Škotski glumac Brajan Koks, gost Festivala evropskog filma Palić, čiju karijeru su obeležile uloge značajnih istorijskih ličnosti i Šekspirova dela, primetio je da danas u svetu nedostaje političko vođstvo i hrabrost.

Koks je na konferenciji za novinare istakao da je Šekspir pisac za sva vremena, čija dela su i danas aktuelna, i pomenuo HBO seriju "Naslednici" o čoveku koji vodi carstvo medija i predaje ga, da bi ga kasnije povratio, u čemu vidi elemente Šekspirovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komada "Kralj Lir".

"Mislim da jedan od velikih problema danas jeste nedostatak političkog vođstva i hrabrosti. Lir ima jednu rečenicu "Premalo sam mario za to" i to je ono što odgovara trenutnoj klimi koja vlada u svetu", ocenio je Koks.

Poznati glumac igrao je i u filmu "Koriolan" Rejfa Fajnsa i Čerčila u istoimenom ostvarenju Džonatana Teplickog, a na pitanje kakvi su nam lideri danas potrebni, kaže nekorumpirani i sa vizijom, što takođe danas fali svetu.

"Rusiju i Ameriku vode ljudi koji su sami sebi primarna briga i koji brinu samo o svojim finansijama. Ideja da Putin predstavlja socijalnu demokratiju potpuno je besmisleno, jer je on suviše daleko od toga. A lider takozvanog slobodnog sveta, Amerike, beba Tramp, koga ja zovem fetus Tramp, jer mislim da se još nije razvio u bebu, on bi trebalo da bude vođa egalitarnog sveta koji više ne postoji, iako je u osnovi američkog ustava", ocenio je Koks.

On kaže da nije sve samo Trampova krivica i da možemo da krivimo i Obamu i druge predsednike koji su stvorili uslove da do današnje situacije dođe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koks: Svi smo postali žrtve dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jul.2018

Škotski glumac Brajan Koks, gost Festivala evropskog filma Palić, čiju karijeru su obilježile uloge značajnih istorijskih ličnosti i Šekspirova djela, primjetio je da danas u svijetu nedostaje političko vođstvo i hrabrost...Koks je na konferenciji za novinare istakao da je Šekspir pisac za...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.