Izvor: B92, 02.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha: Vlada Kosova nema rešenje

Priština -- Vlada Kosova nema konkretan plan kojim bi sprečila "administrativnu podelu" Kosova, piše u danasnjem broju dnevnik iz Prištine "Koha ditore".

Protiv tog predloga reagovali su svi institucionalni i politički faktori u Prištini, ali dnevnik navodi da vlada nema konkretnih ideja kako bi širila svoj autoritet i na severu Kosova.

"Stav vlade Kosova je nepromenljiv i mi se zalažemo da se Euleks širi na celoj teritoriji Kosova bez ikakvih uslovljavanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je portparol vlade Memlji Krasnići.

Isto kao premijer Hašim Tači, ni Krasnići nije precizirao kakve konkretne korake preduzima vlada za sprečavanje "administrativne podele" Kosova.

"Vlada će učiniti sve što je moguće, u okviru Ustava i Ahtisarijevog plana, koji je međunarodni plan, i sve što je predviđeno ovim planom će se sprovoditi", rekao je Krasnići.

Pre nekoliko dana bivši premijer Kosova Agim Čeku je kao opciju za širenje vlasti na sever, pominjao i upotrebu sile, ali institucije Kosova su odbacile tu opciju.

"To je neozbiljan predlog. Osim Ahtisarijevog plana nema ni potrebe za drugim predlozima", rekao je portparol vlade Kosova.

Od objavljivanja u medijima predloga o "administrativnoj podeli", politička scena Kosova se mobilisala protiv tog predloga i ka pronalaženju ideja za sprovođenje Ustava Kosova i na severu.

Opozicione partije su se takođe izjasnile protiv predloga o podeli, ali su kritikovale i institucije Kosova koje "ne čine dovoljno na širenje vlasti i na severnom delu Kosova".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.