Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod pravoslavne kapele u Zenici pronađen ženski skelet

ZENICA - Ženski skelet pronađen je u blizini pravoslavne kapele u mjestu Osojnica, nadomak Zenice, a dosadašnjom istragom utvrđeno je da na toj lokaciji sigurno nije bio duže od 10 godina, s tim što se pretpostavlja da je tu tek godinu do dvije.

Posmrtni ostaci zasad neidentifikovanog lica uočeni su u utorak oko 17 časova, a s obzirom na to da se već bilo smrklo, zbog slabije vidljivosti nije se moglo pristupiti uviđaju, te je obavljen danas.

"Uviđaj je obavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona u saradnji s MUP-om ZDK. Predstavnik Instituta za nestale osobe BiH je kazao da se skelet nalazi na ovom mjestu do deset godina", kazala je Naila Muratović, stručni saradnik za odnose s javnošću Tužilaštva ZDK.

Nad skeletom će biti izvršena obdukcija i DNK vještačenje, zbog čega je prevezen u JKP "Gradska groblja" Visoko, a više informacija biće poznato kada se Tužilaštvu dostavi mišljenje vještaka sudske medicine.

Spekuliše se da je skelet na toj lokaciji manje od dvije godine.

"Sasvim je sigurno da se radi o ženskoj osobi, što pokazuju odjeća i ostaci kose na lobanji. Na skeletu nismo uočili tragove nasilja i žena je vjerovatno umrla prirodnom smrću, dok je hodala šumom. Međutim, to će se tačno znati nakon obavljenih vještačenja", kazali su izvori upućeni u istragu.

Mještani okolnih sela kazali su da proteklih godina niko od njihovih komšija nije nestao. Prema riječima mještana, Osojnica je nekad bila pravoslavno selo, koje je raseljeno tokom rata. Prije nekoliko godina su na istom mjestu takođe pronađeni posmrtni ostaci.

"Radi se o osamljenom i pustom mjestu, gdje nema baš često posjetilaca. Možda su i ženu bacili tu, ko će znati", kazao je jedan od mještana.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.