Kod granice Meksika i SAD pronađeno 19 izgorelih tela

Izvor: B92, 24.Jan.2021, 20:12

Kod granice Meksika i SAD pronađeno 19 izgorelih tela

Najmanje 19 izgorelih tela pronađeno je na severu Meksika kod granice sa SAD, na području koje je poprište sukoba narko-kartela, saopštile su tamošnje vlasti.

Policija je pronašla dva izgorela vozila i posmrtne ostatke kod mesta Kamargo, saopštilo je lokalno tužilaštvo.

U jednom vozilu su pronađena dva tela, a u drugom vozilu koji je bio kombi, ukupno 17 tela.

Prema prvim elementima istrage, žrtve su ubijene vatrenim oružjem, a zatim su njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tela zapaljena.

U Meksiku je prošle godine registrovano više od 34.500 ubistava, a nasilje u toj zemlji raste od 2006. godine kada je borba protiv šverca droga predata u nadležnost vojske.

Nasilje je često povezano sa organizovanim kriminalom i narko-kartelima koji se međusobno bore zbog puteva do SAD.

Predsednik Meksika Andres Manuel Lopes Obrador (Lopez) na vlasti od decembra 2018. godine, osnovao je Nacionalnu gardu koja se bavi borbom protiv trgovine drogom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.