Kod Štavlja pretraga za masovnom grobnicom

Izvor: SandzakPress.net, 10.Maj.2022, 18:00

Kod Štavlja pretraga za masovnom grobnicom

Na lokalitetu rudnika Štavalj, na teritoriji opštine Sjenica, danas je započet proces pretrage terena za potencijalnim mestom masovne grobnice po zahtevu prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica, saopšteno je iz Komisije Vlade Srbije za nestala lica. Pretraga terena, po naredbi srpskog Tužilaštva za ratne zločine, trajaće do utvrdjivanja i razjašnjavanja činjenica koje su neophodne u preciziranju tačne lokacije moguće masovne grobnice. „Pretraga terena je potrebna kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << se precizno utvrdilo da li postoje na navedenoj lokaciji posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala, čime se šalje jasna poruka njihovim porodicama opredeljenje nadležnih organa Republike Srbije za proveru svake informacije u cilju nalaženja njihovih najmilijih“, piše u saopštenju. Pored tužioca za ratne zločine i njegova dva zamenika, predsednika Komisije za nestala lica i njegovih saradnika, na lokalititu su bili i predstavnici Medjunarodnog komiteta Crvenog krsta, beogradske i prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica, Resursnog centra porodica nestalih Srba i Albanaca, kao i rudarsko-geološki veštak. Izvor: Radiostoplus The post Kod Štavlja pretraga za masovnom grobnicom appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Počela pretraga potencijalne masovne grobnice u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Maj.2022

Nakon što je prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica 10. maja dostavila informacije o potencijalnom mestu masovne grobnice, na lokalitetu rudnik Štavalj, u opštini Sjenica na jugozapadu Srbije, a po naredbi Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije otpočeo je proces pretrage terena. “Pretraga...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.