Kod Sanskog Mosta pronađeni posmrtni ostaci pet osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 17:04

Kod Sanskog Mosta pronađeni posmrtni ostaci pet osoba

Na lokalitetu Greda kod Sanskog Mosta, na severozapadu Bosne i Hercegovine, pronađeni su posmrtni ostaci pet osoba, koji će biti upućeni na sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta, a proces ekshumacije će biti nastavljen na obližnjoj lokaciji Šušnjari, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Prema preliminarnim informacijama, radi se o žrtvama srpske nacionalnosti nestalim u jesen 1995. godine, stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Nakon završetka rada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ovoj lokaciji, posmrtni ostaci će biti upućeni na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize, a ekshumacija će biti nastavljena na obližnjem lokalitetu Šušnjari, udaljenom nekoliko stotina metara od ove lokacije.

U saopštenju se navodi da u procesu ekshumacije učestvuju predstavnici Instituta za nestale osobe, lekar sudske medicine, pripadnici MUP Unsko-sanskog kantona koji obezbeđuju lokaciju, kao i potrebni radnici i mehanizacija.

Istražitelji i stručno osoblje Tužilaštva BiH gotovo svakodnevno učestvuju u procesima ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kod Sanskog Mosta pronađeni posmrtni ostaci još dvije osobe

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2020, 13:38

Na lokalitetu Šušnjari kod Sanskog Mosta, na sjeverozapadu BiH, pronađeni su posmrtni ostaci dvije osobe, koji će biti upućeni na sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta, saopšteno je za Radio Slobodna Evropa iz Instituta za nestale osobe BiH 4. decembra 2020. godine. Dan ranije ekshumirani...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.