Kod DSS-ovaca novi novi predsednik

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kod DSS-ovaca novi novi predsednik

U DSS se nastavlja sa promenama na čelu stranke. U pet meseci, posle Sande Rašković Ivić, bio je Dragan Maršićanin a sada stranku vodi Miloš Jovanović.

Foto: youtube/printscreen

Dragan Maršićanin je preneo na Miloša Jovanovića ovlašćenja vršioca dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije, saopštio je danas DSS.

Miloš Jovanović će kao vd predsednik Demokratske stranke Srbije da obavlja pune nadležnosti predsednika stranke, utvrđene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << članom 22. Statuta DSS, do izborne Skupštine, naveo je Maršićanin u pisanoj izjavi.

"Odan temeljnim načelima Demokratske stranke Srbije, uveren u pobedu njene ideje i politike i u ovim teškim vremenima,siguran sam da ova odluka doprinosi ostvarenju tog cilja", istakao je Maršićanin.

Na sednici Glavnog odbora, koja će se održati u subotu, 24. decembra, prvoj kojom će da predsedava Miloš Jovanović, donećemo konačnu odluku o učešću i našem kandidatu na predsedničkim izborima i obavićemo raspravu o položaju i delovanju DSS, koja će predstavljati putokaz za donošenje daljih odluka, napomenuo je Maršićanin.

U julu su u DSS izvršili svojevrsni prevrat, kada je predsednica Sanda Rašković Ivić prvo praktično smenjena (formalno je dala ostavku zbog paktiranja DSS sa SNS u nekim opštinama) a potom i u oktobru izbačena iz stranke jer je "odbila da sprovede odluku Predsedništva o formiranju poslaničkog kluba koji će činiti samo članovi DSS", tj. da iz poslaničkog kluba u Skupštini istera Đođa Vukadinovića, nestranačkog poslanika koji je bio na izbornoj listi DSS – Dveri.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.