Kočić i prijatelji u dobroj formi

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2017, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kočić" i prijatelji u dobroj formi

Nedavno je SKUD "Petar Kočić" iz Soloturna održao zabavu pod nazivom Folklorno veče u Luterkofenu, a u goste su im došla udruženja Izvor iz St. Galena, Kolo iz Nojhauzena i "Nikola Tesla" iz Lucerna.

Prvi deo kulturnog programa su otvorili dečji ansambl domaćina sa Igrama iz Semberije, a potom i pripremni ansambl sa Igrama iz Crne Trave.

Pripremni ansambl Izvora, gostiju iz St. Galena, pred publikom je nastupao sa koreografijom Igre iz Gornje Pčinje, a kraj prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dela pripao je izvođačkom ansamblu domaćina, koji je odigrao Vlaške igre iz Homolja.

Nastavak programa otvorili si gosti iz Nojhauzena, pripremni ansambl Kolo s koreografijom Igre iz Crne Trave.

Potom su nastupali i izvođački ansambl "Nikole Tesle" iz Lucerna sa Igrama iz Dimitrovgrada i izvođački ansambl Izvora sa Igrama iz Bosilegradskog krajišta.

Kao po običaju, sam kraj kulturnog programa je pripao domaćinu, izvođačkom ansamblu, koji je odigrao Igre iz Donje Jasenice.

Publika je bila zadovoljna i pozdravila sve učesnike na bini.

- Zabava je bila dobra. Nije bilo posetilaca kao i inače, ali je bilo veselo i lepo. Veliko hvala društvima koja su nam došla u goste i ulepšala kulturno umetnički program i uveličala ovu našu zabavu. Posebno se zahvaljujem našim članovima, koji su se trudili da se ovo folklorno veče organizuje - kazao je predsednik SKUD-a "Petar Kočić" iz Soloturna, Joco Vasiljević.

Program su veoma uspešno vodili Boris Milosavljević i Teodora Rajković.

Na kraju priredbe podeljeni su pokloni i zahvalnice gostujućim udruženjima. Te je večeri obeležen i jedan jubilej jer su folklorašice, sestre Jovana i Milena Novaković, slavile 10 godina od kako igraju u SKUD-u "Petar Kočić" iz Soloturna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.