Koalicija za slobodu medija: Otkriti ko je pretio novinarki Danasa

Izvor: Beta, 31.Mar.2023, 15:05

Koalicija za slobodu medija: Otkriti ko je pretio novinarki Danasa

Koalicija za slobodu medija zatražila je danas od policije i tužilaštva da najozbiljnije shvate pretnje upućene novinarki Danasa Nini Čolić i da preduzmu sve neophodne mere i radnje i pronađu lica koja su uputila pretnje.Ta koalicija u saopštenju navodi da je na zvaničnom TikTok nalogu redakcije Danas, na video snimku u kom je novinarka govorila o zapleni automobila "lamborgini" u vlasništvu Uroša Panića, sina kuma predsednika Srbije Aleksandra Vučića, upućeno više direktnih i brutalnih pretnji.Pretnje, među kojima je bilo i "Igraš se sa životom" i "Nećeš ti dugo", su odmah prijavljene nadležnom Posebnom tužilaštvu za visokotehnoloki kriminal, dodaje se u saopštenju.Koalicija je ocenila da pretnje novinarki Čolić treba shvatiti najozbiljnije, imajući u vidu da je kolumnista Danasa Marko Vidojković nedavno morao da bude relociran zbog pretnji, kao i zbog toga što još uvek nije rešen slučaj pretnji redakciji tog lista da će završiti kao francuski "Šarli Ebdo".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Koalicija za slobodu medija traži da se otkrije ko je pretio novinarki Danasa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Mar.2023

Koalicija za slobodu medija zatražila je od policije i tužilaštva da najozbiljnije shvate pretnje upućene novinarki Danasa Nini Čolić i da preduzmu sve neophodne mere i radnje i pronađu lica koja su uputila pretnje. Ta koalicija u saopštenju od 31. marta navodi da je na zvaničnom TikTok nalogu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.