Izvor: Blic, 29.Mar.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija za propast Smedereva

Koalicija za propast Smedereva

SMEDEREVO - U Smederevu su od juče na vlasti DSS i SPS. Nova lokalna vlast ozvaničena je na sednici Skupštine opštine gde ove dve partije, uz podršku grupa građana, imaju većinu. Socijalisti su na vlasti zamenili Demokratsku stranku.

- SPS se na velika vrata vraća na vlast u Smederevu i preuzima kontrolu nad najvažnijim mestima u lokalnoj samoupravi. Ovo je cirkus, i pitam prijatelje iz DSS-a kako će svojim biračima sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojima su 2000. godine zajedno na barikadama rušili socijaliste objasniti zašto sada sa njima zajedno vladaju. Ova vlast će morati da otvori na stotine radnih mesta da bi namirila sve u ovoj političkoj trgovini - izjavio je za skupštinskom govornicom Bojan Teofilović, šef odborničke grupe DS-a.

Stefan Lazarević, potpredsednik Izvršnog odbora Demokratske omladine Srbije tvrdi da se i omladina DSS-a gnuša odluke svojih starijih partijskih drugova da SPS-u omoguće da ponovo vlada.

- Nedopustivo je da vlast preuzmu ljudi koji su unakazili Srbiju. Sa SPS-om Smederevo nema budućnosti. DSS bi trebalo da odgovori zašto ih sada, šest godina kasnije, vraća na vlast - rekao je Lazarević.

Predsednik opštine Saša Radosavljević (DSS) odgovarajući na ove optužbe rekao je da DSS ima obavezu da pokrene grad koji već šest meseci tavori.

- Nemamo vremena za visoku politiku, a 5. oktobar bi trebalo da zaboravimo i u interesu građana okrenemo se lokalnim problemima - ocenio je Radosavljević.

Skupština je za predsednika izabrala socijalistu Radmila Grujića.

Jelena Ilić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.