Koalicija SDP-SDA na najgrublji način krši propise koje su izglasali

Izvor: SandzakPress.net, 09.Dec.2018, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koalicija SDP-SDA na najgrublji način krši propise koje su izglasali

Ovo je završetak prve sjednice BNV-a, gdje je bilo zabranjeno vijećnicima da učestvuju i projedlozima i diskusijama. Po riječima predsjedavajućeg Saita Kačapora, ova sjednica je za završena i dnevni red je iscrpljen. Džudžo izabran za predsjednika u prvoj i jedinoj tački dnevnog reda. Matica bošnjačka je podnijela prijavu nadležnim organima za poništenjem ove sjednice zbog najgrubljeg kršenja Statuta i Poslavnika BNV-a i prava vijećnika koje je narod izabrao da učestvuju u diskusijama. Koalicija >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << SDP-SDA je panično prihvatila prijavu i pokušala da rekreira nastavak ove sjednice na kojoj se u navodnoj drugoj tački dnevnog reda ponovo izabran Esad Džudžo za predsjednika BNV-a. Tako je ponovo prekršen Statut i Poslovnik o radu BNV-a i dodatno su sakupljeni argumenti za poništenje prve sjednice BNV-a zbog nepoštovanja pravila i procedura. Ugljaninova opcija preokreće priču u navodni pokušaj da se ospori legitimitet BNV-a i da se uvede prinudna uprava. Ako koalcija SDP-SDA nastavi da krši propise koji su sami donijeli, mogu dovesti stanje u BNV-u do stvarnog uvođenja prinudne uprave.  

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Džudžo – Vijećnici liste Matica bošnjačka ne mogu više učestvovati na sjednicama Vijeća!

Izvor: SandzakPress.net, 09.Dec.2018

Esad Džudžo, koji je izabran za predsjednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća – BNV, uz najgrublje kršenje procedure napisane u Statutu i Poslovniku BNV-a, je najavio putem svog facebook profila, zabranu vijećnicima liste Matica bošnjačka – akamedika Muamera Zukorlića, da u buduće učestvuju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.